keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Vielä yksi lusikka tähän soppaan...

Nyt on sitten se yliopiston huipennuskin aloitettu - nimittäin the Gradu, kuten olen muistitikulleni siihen liittyen nimennyt yhden kansion. Toisaalta on ihan käsittämätöntä, että olen jo tässä vaiheessa, kymmentä vaille valmis maisteri. Toisaalta taas, usein on semmoinen olo että ei taas. Juurihan vasta viimeistelin kandini ja nyt sama rumba olisi taas edessä.

Graduohjaajani hieman muuten ihmetteli mukamas suht pitkää aikatauluani. Ilmoitin siis gradun olevan valmis vuoden päästä. Ei vuosi ole mielestäni edes pitkä aika sen teolle, etenkin kun ilmoitin samaan hengenvetoon etten aio menettää ko. projektin takia yöuniani ja aion myös tehdä samalla töitä. Niin ja tästä mun pienestä paosta toiselle mantereelle hän ei muuten tiedä vielä mitään. :D Soitelkoon sitten vaikka perään...

Minua kyllä kiinnostaa hirmuisesti gradun teko, jo puhtaasti siitä syystä että se on tie pois yliopistosta. Minulla on myös itseäni kiinnostava aihe, joka on erittäin mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Teen graduni siis työssä jaksamisesta, josta löytyy kyllä ihan omiakin kokemuksia, haha. En nyt kuitenkaan sen takia valinnut tuota aihetta.. :) 

Tarkoitus olisi tosiaan nyt vielä tänä keväänä esitellä tutkimussuunnitelma, sitten kesällä kirjoitella teoriaa ja toivottavasti syksyllä tehdä empiriaa. Sitten tulee viiden kuukauden luova tauko, jonka jälkeen korjailisin työtä. Kuulostaa aika utopistiselta aikataululta, mutta tavoitteita täytyy olla! Lisäksi en aio ottaa tästä mitään elämäntyötä, jos jää yksin pilkku väärään kohtaan, niin sitten jää.  

Pakko muuten kertoa yhdestä kouluketutuksesta. Reputin rahoituksen tentin. Tavallaan yllätys, tavallaan ei. Olin nimittäin oikeasti valmistautunut tuohon tenttiin: lukenut kaikki vaaditut materiaalit, tehnyt niistä 20 sivun tiivistelmät, ollut luennoilla ja tehnyt laskuharjoitukset. Mielestäni tentissä kysyttiin ihan epäolennaisia juttuja, ei mitään esim. tenttikirjasta ja lisäksi siihen kuului laskutehtäviä, joista ei sanottu mitään luennoilla. En ainakaan itse tajunnut ottaa tenttiin edes laskinta mukaan. Ärsytti niin paljon tuo hylkäys, että lähetin tänään tentaattorille sähköpostia, että mitäs helvettiä. Tuskin saan puhumalla sääliykköstä, mikä olisi lottovoitto, mutta jonkin kelvollisen selityksen haluan. Miten voin valmistautua seuraavaan tenttiin, jos en tiedä missä meni vikaan? Yliopistossa kun ei ole tapana ottaa virheistä opiksi :(

Kuva lainattu.

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin totta! Että yliopistomaailmassa ei voi oppia virheistään. Hylkäys tai huono arvosana ei paljon kerro siitä, mitä teki väärin. Huoh.
  Voimia gradupuristukseen!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on mukava blogi, kiva lukea aina kun tulee päivityksiä! Mitä alaa opiskelet? Olin jotenkin ymmärtänyt että opiskelet jotain elintarvikkeisiin liittyvää (en tiedä mistä tämän olin keksinyt), mutta sun kursseista saa semmoisen kuvan että kauppatieteisiin liittyviä juttuja. Onnea gradua varten, ja vuosi ei todellakaan ole liian pitkä aika, jos haluaa elää muutakin elämää ja töissähän on pakko käydä, seikka jota opettajat/luennoitsijat ei millään ymmärrä välillä. Harva opiskelija elää kuitenkaan pyhällä hengellä, ellei ole rahoittajaa tai helvatisti säästöjä odottamassa. Hyvää kevään jatkoa sulle :)-mipsu

  VastaaPoista
 3. Mä olen viimeistään tänä vuonna oppinut, ettei tenteillä ole tuon taivaallista merkitystä tosielämän kanssa. Kysymykset ovat usein epäolennaisia eikä se tenttiarvosana korreloi mitenkään siihen, miten tunnen aihealueen hallitsevani. Meillä näyttää tenteistä tulevan hylsyjä 1/3 opiskelijoista, lopuille sitten ykköstä ja kakkosta. En ymmärrä, ketä tämä palvelee. Tosin meillä on opintojen alusta saakka ollut suuri osa tenteistä sellaisia, joissa ei yhtään vitosta jaeta.
  Mutta samapa tuo, tärkeintä on se, mitä osaa. Toki tentti on pakko päästä läpi, mikäli mielii valmistua.

  VastaaPoista
 4. Jenkka: Näinpä ja minusta se on kyllä ihan käsittämätöntä. :/ Itse ainakin opin juuri parhaiten niiden virheiden kautta. Kiitos tsempeistä! :)

  Mipsu: Voi kiitos, kiva kuulla että tykkäät ja kiitos kun jätit kommenttia! :) Tykkään hirmuisesti kun uudet ihmiset aktivoituvat kommentoimaan! Ja muistelet aivan oikein: opiskelen elintarvike-ekonomiaa, mutta en sitten tainnutkaan koskaan niin innostua elintarvikepuolesta, lähinnä opiskelen sitä puollta periaatteella "nice to know". Olen siis painottanut opinnoissani paljon kaupallisia aineita ja etenkin johtamista, jota opiskelen ihan intopinkeänä :) Ja olen muuten ihan samaa mieltä kanssasi tuosta aikataulusta! Mukavaa kevättä sinullekin :)

  Marika: Joo, näemmä se on opittava kantapään kautta täälläkin :D Hieman kyllä korpeaa...Ihan käsittämätöntä touhua, ei voi muuta sanoa. Olen ihan samaa mieltä tuosta ettei tenttiarvosana kyllä useinkaan korreloi sen osaamisen kanssa. :(

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)