lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kolme huonetta ja keittiö. Saunaa unohtamatta.

Nyt olemme kohta kuukauden asuneet täällä uuden katon alla, kolmessa huoneessa ja keittiössä. Muuttolaatikot on purettu ja tavaratkin ovat jo melkein omilla paikoillaan. Ihan kodilta tämä jo tuntuu, kun omat, tutut tavarat ovat ympärillä. Kivasti löytyy vapaata lattiatilaa. Puolen vuoden päästä täällä on vielä avarampaa, saa nähdä minkälaiseksi poikamiespoksiksi tämä muuttuu. :D Kieltämättä vähän hirvittää, vaikka poikaystävä onkin taas mukavasti tsempannut kotitöissä. 


Parasta tässä asunnossa on ehdottomasti tämä avaruus ja valoisuus. Ikkunoita on joka suunnalle eli valoa riittää. Asuntomme on neljännessä kerroksessa, itse ainakin viihdyn paremmin täällä maanpinnan yläpuolella. Lisäksi on hyvä, että tämä on ylin kerros, niin ei kuulu tömistelyt ja muut. Niin ja vierashuonekin on ollut jo käytössä! 


Olenko muuten koskaan kertonut, että oikeastaan tykkään tehdä kotitöitä? Ei minusta silti saisi kotiäitiä tekemälläkään, mutta kotona puuhastelu on kivaa, etenkin viikonloppuisin jos on kunnolla aikaa. Minua ei karmi pyykkien lajittelu, niiden viikkaaminen, imurointi tai pölyjen pyyhkimen. Tykkään siitä kun näkee heti oman työnsä tuloksen ja kodista tulee puhdas ja hyväntuoksuinen. Onni on puhdas koti <3 


Sen sijaan en pidä lainkaan tiskaamisesta, se on ainoa kotityö, jota välttelen. Yhden tai kaksi astiaa nyt ehkä vielä tiskaakin, mutta jos koko operaatioon pitää varata tuntikin, niin ei kiitos. Siksi vedinkin palkokasvin nenääni, kun kuulin että rakas tiskaajamme eli tiskikone jäi vanhaan kotiin. Taisin mainita siitä poikaystävällekin (aika) useasti, ainakin viesti meni perille ja uusi tiskikone meni tilaukseen. Nyt voi taas kokata ja touhuta keittiössä, kun on joku joka tiskaa. :)

Tykkäättekö te tehdä kotitöitä? Mikä on lempparein juttu?

10 kommenttia:

 1. Mä olen just samanlainen kotitöiden suhteen! Nykyisin vain on niin vähän aikaa, että kotityöt muuttuvat rasitteeksi. :( Joksikin, joka pitää ehtiä nopeasti tekemään. Se pyykkien lajittelu kun oikeasti olisi kivaa puuhaa!
  Ja niin. Mä en tiskaa. Meillä ei ole tiskikonetta ja asumista tässä vuosi. Olen tiskannut kahdesti, A siis hoitaa kaikki tiskit. Mutta mä hoidan ruuanlaiton ja pidetään molemmatkin tilannetta hyvänä näin. Toki kumpikin on sitä mieltä, että tämä saa olla viimeinen tiskikoneeton asunto.

  Niin ja onnea kotiutumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se juu on, että jos niille kotitöille ei ole kunnolla aikaa niin ne ovat rasite. Kyllä mäkin joudun ajoittain ottamaan kunnon turbovaihteen päälle esim. imuroinnissa. Ei olisi aikaa, mutta on pakko jo esim. koiran takia. Heh, onnea teille vuodeksi ilman astianpesukonetta. Me elettiin viime asunnossa varmaan puoli vuotta ilman konetta ja ehdin melkein harmaannuttaa tukkani siinä ajassa. :D

   Poista
  2. Siis mehän ollaan vuosi eletty jo - kolme jäljellä. ;) Hehe, paljon kunniaa kyllä A:lle jos tosiaan jaksaa niin pitkään tiskata!

   Poista
  3. Kolme jäljellä? :o Hui kauhistus, mä ymmärsin sitten pahasti väärin. A:lle sitten tosiaan kaikki tsempit täältäkin päin ja papukaijamerkki päälle :)

   Poista
 2. Kotitöitä on periaatteessa ihan kiva tehdä... tai no, ainakin lopputulosta katsellessa se hyvä mieli viimeistään tulee ;) Munkin mielestä tiskaus on kaikkein vastenmielisintä, joten onneksi on tiskikone. Imuroinnistakaan en pidä, koska se on niin kömpelöä ja meluisaa :D Onneksi se on J:n homma. Pyykinpesu sen sijaan on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes tiennyt että teilläkin on astianpesukone. Kun en ole vielä päässyt käymään teillä, vinkvink ;) Mä taas tykkään imuroinnista, kun siinä pääsee vetämään oikein vauhdilla ja se on vielä suht nopeaa ja helppoa kun on niin avaraa eikä lattioilla ole mitään ylimääräisiä kasoja.

   Poista
 3. Täälläkin tykätään pienessä määrin kotitöistä. En tosin hirveän usein siivoa tai kauaa kerrallaan (mikä kyllä näkyy, mutta onpahan kodikasta :D), mutta silloin kun siivoan, niin se on mielekästä puuhaa. Tiskaaminen on minunkin mielestäni vähiten kivoin puuha, mutta kyllä sekin menee. Onneksi mies tiskaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Pienessä määrin :) Joo, eihän kaikkien tarvitsekaan niin välittää siivouksesta. Itse olen joskus siivonnut ehkä hieman liikaakin, ei sellainen ylipuhtauskaan ole hyväksi, silloin katoaa helposti juuri se kodikkuus. Teillä on kyllä ihme miehiä kun ne tiskaa. :) Meillä molemmat vihaa sitä yhtä paljon :D

   Poista
 4. En ees voi kuvitella elämää ilman tiskikonetta. :D Pelkkä ajatus tiskivuoresta saa hermot kiristymään!! Kotitöiden teko kaikessa rauhassa ja omaan tahtiin on kyllä omalla tavallaan ihan mukavaa ja terapeuttista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) Arvaa oliko tänä aamuna mukavaa eilisen tyttöjen illan jälkeen vain napsauttaa tiskikone päälle sen sijaan ettää itse olisi alkanut tiskaamaan koko vuorta :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)