torstai 9. helmikuuta 2012

Punaisten ruksien metsästystä.

Niitä punaisia rukseja yritetään kovasti keräillä Excel-taulukossa olevaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan eli HOPSiin. Hopsista vaan, kun se ei ole aina niin helppoa. Vai miltä kuulostaa 1200 sivua kvalitatiivisia tutkimusmenetelmiä, saman verran rahoitusta in english, aateekota, laatujohtamista ja englantia. Haukotus. Kuka nämä maisterivaiheen kurssit on oikein kasannut? Tässä vaiheessa opiskelumotivaatio on muutenkin jossainpäin Timbuktua eikä nuo edellä mainitut kurssit kyllä yhtään auta asiaa. Tällä hetkellä luen tosiaan tuohon kvalitatiiviseen tenttiin ja kun kirjan ensimmäisillä sivuilla puhutaan Antiikin Kreikasta ja Aristoteleesta, niin saa hetken kelata pienessä opiskelijan päässään, että mihinkäs tätä tarvitsen sitten työelämässä. Aina on tietysti hyvä olla varautunut siihen, että työpaikkahaastattelussa saatetaan kysyä Aristoteleen mielipiteitä kvalitatiivista tutkimusmenetelmistä. Tai sitten ei.  

 Vitokin oli viime viikonloppuna mun opiskeluja paossa mökillä. Punaisessa talvitakissaan :)

No tällä hetkellä niitä punaisia rukseja ei enää _hirveän_montaa puutu siitä taulukosta, mutta koko ajan se niiden saaminen on haastavampaa ja haastavampaa. Kaikki keinot ovat tunnetusti sodassa sallittuja - täällä opiskelukopissa on kokeiltu kaikkea kyynelistä energiajuoman ja kahvin sekoituksiin. Ei siitä tullut muuta kuin hysteeristä itkua. 

Tänä keväänä kaipaan vetoapua enemmän kuin koskaan. Kannustusta, kannustusta, takamukselle potkmista, ihan mitä vaan! Olenkin sitä kiitettävästi onneksi saanut, ei tätä yksin jaksaisi. Kyllä tämä opiskelu on vähän sellainen koko perheen juttu. Elämämme menee yliopiston ehdoilla. 

Niin..ei tosiaan vielä puhuta siitä gradusta...sekin pitäisi aloittaa tässä keväällä. Sateista kesää odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä opiskeluihin, kyllä sä jaksat puristaa vielä tämän kevään! Ja gradun voi ihan rauhassa aloittaa vasta sitten kun nuo muut kurssit on hoidettu loppuun asti :) Onneks siihen kvaltitatiivisten tenttiin on vielä kaksi viikkoa, kun mullakin vielä puolet lukematta... Uskon kuitenkin, että ei se mikään mahdottoman vaikea ole ja että yleistiedolla voi varmaan paikata ne kohdat, jotka on jääny vähemmälle opiskelulle :)
  (havahduin muuten vasta tämän postauksen myötä siihen, että HOPS:in laatiminen voisi olla paikallaan :/ )

  VastaaPoista
 2. Hanna: Kiitos! :) Onneks ollaan vähän samassa jamassa niin se auttaa :D Tosin sä oot satakertaa ahkerampi :) Täytyy joo toivoo että siinä tentissä olis apua yleistiedosta, luovuudella voidaan mennä pitkälle :D Kannattaa tehdä se HOPS, siitäkin saa pisteitä eikä käy vahingossa "vääriä" kursseja..

  VastaaPoista
 3. Täältä ainakin superpaljon tsemppiä ja potkuja persuksille! :D Ja hmm.. multakin toi hops on tainnu jäädä tekemättä.. Sähköpostilla vaan kyselin että käykö tietyt kurssit niihin erikseen sovittaviin opintoihin.. hups :D Tsemppiä siihen kvalitenttiin, mulla se on kanssa vielä edessäpäin, tällä hetkellä kiroan tota tuotehinnottelua joka pitäis tenttiä huomenna, blaah.. Gradussa on se hyvä puoli, että sen saa tehdä siitä aiheesta mikä itteä kiinnostaa. Mulla ainakin on välillä jopa hinku päästä kirjottelemaan sitä. Sen sijaan noihin muihin kursseihin ei kyllä riitä motivaatio millään.. Täytyy vaan koittaa tää kevät nyt vielä jollain konstilla jaksaa. :)

  VastaaPoista
 4. Anna: Kiitos kiitos ihana! :) Kannattaa tosiaan tehdä se HOPS, niin ei tuu ainakaan mitään yllätyksiä. Ja saahan siitä sen ruhtinaallisen yhden pisteen, jee! Se tuotehinnoittelun tentti oli kyllä aika kökkö, tosin on se asia mielenkiintoisempaa kuin toi kvali-juttu. Tsempataan joo vielä tää kevät tässä :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)