sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Erilainen sunnuntai.

Rikotaanpa hieman stereotypioita! Sunnuntaisinhan kuuluisi pyhittää lepopäivä - silloin kuuluisi vain olla, hengailla vaikka yöpuvussa koko päivä, katsella telkkaria, tehdä hyvää ruokaa, syödä pitkään ja hartaasti. Olla ja möllöttää vaan.

No aina eivät mene niin sanotusti nallekarkit tasan. Onko outoa, että tavallaan odotan jo huomista, sitä että pääsisin töihin "lepäämään"? 

Mun mielestä toi on epäinhimillinen aika herätä sunnuntaina. Ja vielä herätyskellon pakottamana! Jotenkin sitä tuntee itsensä kovin vanhaksi, kun perjantaina menin nukkumaan ysiltä ja eilen lauantaina kympiltä. Täytyy varmaan laittaa hakemusta vetämään mummokerhoon...!
Aamiainen nautitaan koneen äärellä, koska se on silkkaa ajansäästöä. Maitokahvia, ananas-viiliä ja kaurapuikula. 
Lukemisen välissä pitää vähän mussuttaa laktoositonta suklaata, jota sain ystävältäni ystävänpäivälahjaksi. Auttaa kummasti jaksamaan!
Mitä opiskelija syö kun ei ole aikaa laittaa ruokaa? Nuudelia ja purkkitonnikalaa. Valmistaminen vie 5 min - sopii aikatauluun! Ei kyllä vastaa ihan mun käsitystä sunnuntain gurmee-ruuasta :D 
Syömisen jälkeen on aika tehdä maanantain ruoka valmiiksi, jotta huomiselta säästyisi vaivaa. Tällä kertaa se oli kanankoipia riisipedillä. 
Välillä pitäisi olla tällekin aikaa <3 Siinä se köllii omalla pedillään patterin vieressä lämmitellen...
  Välillä se reipastuu, jolloin pitäisi leikkiä possulla. Onneksi olen nainen ja pystyn leikittämään koiraa samalla kun luen tenttiin...
Voiko nihkeämpää sunnuntaita olla? Raha on kivaa tilillä, mutta ei tenttimateriaalien aiheena...
50 min on kulunut ja ruoka tuli uunista. Tätä siis syödään alkuviikolla!


Semmoista kaikkea on jo tähän mennessä tehty tänä "vapaapäivänä". Sunnuntaisin on tosiaan lähes pakko rehkiä, jotta arki-illat olisivat edes hivenen helpompia. Tänäänkin voisi vielä pestä pyykkiä, tehdä huomisen eväät, käydä salilla, viedä koira kahdesti ulos, odotella poikaystävää laivalta...Ei tässä ainakaan tylsistymään pääse!

6 kommenttia:

 1. Voi ei, on sulla kiirus kun joudut sunnuntainakin raatamaan... :/ näköjään rahotuksen tentti edessä, tunnistan noi prujut... :D Meillä kanssa Hiski nukkuu patterin vieressä, kun sillä on näillä pakkasilla niin kylmä... Täytyy varmaan käydä ostamassa sille talvitakki, ei tuu mitään kun sitä ei voi pitää pihalla viittä minuuttia pitempään ilman että raukka jäätyy.. Hyvä että suklaat pääsi hyötykäyttöön :) Ja ihanan näköstä uuniruokaa kyllä, tsemppiä "vapaapäivään", koita jaksaa <3

  VastaaPoista
 2. Anna: Niinhän tässä on juu, mutta onneks tän kuun lopussa ehkä helpottaa kun saa näitä tenttejä pois. Eri asia on sitten tietty että meneekö ne läpi :D Voi Hiski ressua kun sillä on kylmä ulkona! :/ Vaikka sillähän on aika pitkä karvakin? Kannattaa sit ehkä hommata takki toiselle :) Ja suklaasta on todellakin ollut apua, hih! Koita säkin jaksaa, tsemppiä gradun kanssa! <3 :)

  VastaaPoista
 3. Siellä kuulostaa olevan kovin samanlaista kuin täällä! Viittä vaille tenttialue luettu läpi ja hellalla porisee ruoka huomiselle. Toki sillä erotuksella, että mun suklaat söi koira.. En ymmärrä, miten se oli niihin ylettynyt. Siis toki kaivoin suklaat sen kitusista pois, mutta ei ne limaiset suklaapalat enää mua paljon lämmittäneet. Huoh!

  Niin ja onnea uudesta asunnosta! Avaralta ja valoisalta vaikutti pari postausta sitten olleessa kuvassa. :)

  VastaaPoista
 4. Marika: Lohduttavaa kuulla, että joku muukin viettää sunnuntaisin aikaansa muualla kuin sohvalla :D Kohtalotoveri :) Meillä koiruus söi suklaarasian (!) ollessaan noin 3kk ikäinen ja selvisi siitä hengissä. Ei se sitten tainnutkaan olla niin myrkkyä. Ja on syönyt sitä vielä uudelleenkin :D Toivottavasti teidän koiruus oppii kerrasta :) Kiitos onnitteluista :)

  VastaaPoista
 5. Meillä kanssa oli tällanen suklaaepisodi kun Hiski oli pienempi, kauhuissaan soitettiin eläinlääkärille kun se oli syöny suklaakarkkeja.. Mut eläinlääkäri naureskeli vaan että ton kokoselle koiralle levyllinen tummaa suklaata ois vasta myrkyllistä... mut tietty suklaarasia on jo aika paljon, onneks Vitolle ei käyny kuinkaan.

  Ja siis Hiskillä ei tällä hetkellä oo niin paljoo karvaa kun yleensä, kun sillä on se SA-tauti, minkö takia talvisin karvat tippuu... ettö kyljet on melkeen karvattomat, sillä se palelee tuolla pihalla... sopivasti aina kesäks kasvaa taas turkki takasin, sit kun ois hyödyllistä et ois vähän vähempi sitä karvaa... Mutta takkiostoksille juu olis tarkotus suunnata :)

  VastaaPoista
 6. Anna: On se kumma miten se suklaa houkuttaa koiria! Meillä Vito oli vielä äidillä hoidossa kun se tuhosi sen rasian, niin arvaa vaan oliko äiti paniikissa :D Mut se tajusi sitten itse juoda litra tolkulla ja sitä kautta oksentaa, niin ei tarvinnut viedä lääkäriin. Oli kotitekoinen vatsahuuhtelu siis :D

  Ai niin kun Hiskillä on se tauti :/ Voi kurjuus! Sun pitää hankkia sille kunnon toppatakki :) Semmonen että se näyttää ihan Michelin-koiralta :P

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)