sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Open all the doors and let you out into the world.

Heippa ihmiset!

Kotiuduttiin eilen aamulla viiden aikaan turvallisesti takaisin Suomeen. Matka on nyt sitten ohi. Sydän on kuitenkin täynnä uskomattomia muistoja, elämyksiä ja ihmisiä. Uusia ystäviä - niin neli- kuin kaksijalkaisiakin. Kamerassa on yli 700 upeaa kuvaa reissusta, jotka otti aina niin taitava poikaystäväni. Kiitos muru! Kova ikävä on takaisin, sillä Afrikka vei lopullisesti sydämeni. Onneksi en sanonut kenellekään hyvästejä - ehkä vielä palaan takaisin Gambiaan ja Afrikkaan! :)


Kirjoittaminen tuntuu tosi vaikealta nyt. Ei tuollaista reissua voi oikein kirjoittaa auki edes valokuvien kera, se täytyy vaan kokea. Jotain haluan kuitenkin jakaa teille reissustamme, mutta en vielä oikein tiedä mitä. Ennen lähtöä sain todella tökeröjä viestejä siitä, kuinka menemme vain ryyppäämään ja makaamaan hotelliin. Suututtaa ihmisten ennakkoluulot. Vietimme koko kaksi viikkoa paikallisten kanssa, josta kertoo jo ehkä sekin että laihduin reissussa tahattomasti neljä kiloa eli syötiin samalla tavoin niukasti kuin paikallisetkin :) En ikinä matkustaisi 9 tuntia ja maksaisi tuhansia euroja siitä, että menisin vain makaamaan hotelliin, niin tyhmä en minäkään ole. 


Sekaisin silti olen. En osaa tehdä oikein mitään, mietin vain että miksi täällä on niin kylmää, hiljaista ja ihmiset eivät kysele minulta kahdeksaa kertaa päivässä "how are you?" Tuntuu hassulta puhua pelkästään taas suomea. Ehkä tämä tästä. "Masennun" yleensä aina kun palaan matkalta.  

Uskomattoman kaunis kappale

Niin ja hyvää uutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa reissunne ja tuttua tuo "matkamasennus" täälläkin! Toissavuonna olimme 3 vkoa kiertämässä Australiassa, sekin oli sellainen elämäni reissu, jota oli vaikeaa pukea sanoiksi => se on yleensä nimenomaan merkki siitä että reissu on ollut onnistunut ja jää mieleen loppuelämäksi. Helmikuiseen hyytävään ja pimeään Suomeen palaaminen oli silloin myös aika karua. Tsemppiä kotiutumiseen ja innolla odotan matkakuvia, jos niitä tänne haluat laittaa. :) P.s. tollaiset törkeät viestit, joita olit saanut ennen matkaa kannattaa jättää omaan arvoonsa, niiden jättäjät eivät todennäköisesti osaa itse lomailla muulla tavalla kuin örveltämällä Kanarialla tms.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun olet takaisin! <3 Hienoa että otitte niin paljon kuvia (mekin muuten taidettiin sillon vuosi sitten ottaa juurikin n. 700 kuvaa, vaikka matka oli sen 10 viikkoa :D ) ja ainakin Faceen laittamasi kuvat olivat aivan mahtavia! Tulevia postauksia siis odotellen :)

  Toi matkanjälkeinen alakulo on niin tuttua... Mitä "aidoimmissa" meiningeissä matkansa viettää, sitä suurempi kontrasti on aina palata Suomeen :( Kyllä se kohta helpottaa ja sitten vaan uutta matkasuunnitelmaa kehiin :)

  VastaaPoista
 3. Kersti: Voi kiitos kommentistasi! :) Jotenkin helpottaa kuulla, että muutkin kärsivät matkan jälkeisestä masennuksesta. Ja teidän Australian reissu on ollut varmasti upea! :) Enköhän mä ainakin jotain matkakuvia laittele tänne tässä tämän viikon aikana! :)

  Hanna: Kiva jos tykkäsit kuvista! :) Mä en olis kyllä ikinä osannut arvata että Suomeen paluu olisi voinut olla näin vaikeaa. Kai aina kaikesta kivasta pitääkin vähän kärsiä :)

  VastaaPoista
 4. Jaahas, sitä on reissusta palauduttu. :) Varmasti on ollut mielettömän upea reissu teillä! Eräs tuttavapariskunta vietti myöskin juuri viikon Gambiassa.

  VastaaPoista
 5. Maarit: Kyllä vain! :D Tai ainakin fyysisesti, henkisestä puolesta en ole vielä ihan varma :D Pikkuhiljaa...Oli kyllä juu uskomaton reissu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)