lauantai 7. tammikuuta 2012

Ompelupuuhiin!

Ostin matkalta ihanaa norsukuvioista kangasta, vaikkei Gambiassa mitään norsuja olekaan. Halusin jotain pientä väriläiskää meidän ruokapöydälle, joten ajattelin tehdä tästä oranssista kankaasta meille tabletit.

Niin tosiaan ajattelin. Ehkä tässä välissä on hyvä tarkentaa, että olen todellakin uusavuton ja peukalo keskellä kämmentä käsitöiden suhteen. Osaan jotenkin neuloa ja ompelukonettakin käyttää, jos joku laittaa neulat ja langat siihen valmiiksi. Onneksi oma isoäitini sekä poikaystävän äiti ovat mestareita käsitöiden suhteen, mutta olisihan se joskus ihan kiva selviytyä niistä itsekin. 


Joten saa jakaa vinkkejä tabletteihin liittyen! Miten saisin niistä nätit? Oma visioni on nyt ollut sellainen, että marssisin kangaskauppaan ja ostaisin sieltä jotain toistakin kangasta ja jonkinlaista täytettä. Näin nimittäin yhdessä ravintolassa tosi nätit, hieman täytetyt tabletit. Päälipuoli olisi siis tuosta norsukankaasta ja takapuoli sitten yksivärisestä kankaasta. Ja tällä kertaa voisin haluta pyöreät tabletit, vain hieman lautasta isommat. 

Miltäs kuulostaa? Sitten kun joskus tässä ryhdyn tuumasta toimeen, niin voisin kirjoitella siitä tännekin kuvien kera :)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta idealta! Siinähän yhdistyy mukavasti käsityöt ja matkamuisto :) Harmi etten osaa antaa mitään vinkkejä, kun en mikään ompelemisen ihmelapsi ole itsekään :/

  VastaaPoista
 2. Osta pohjalle jotain suht. jämäkkää ja luistamatonta kangasta. Täytteestä en osaa neuvoa, mutta kannattaa muistaa, että pienikin määrä pehmeyttä näkyy tukevuudessa.
  Ommellen saat siisteimmät kun ompelet palat väärinpäin yhteen, samalla tavoin kuin tyynyn, jättäen reunaan kädenmentävän aukon. Reunat kannattaa sikssakata ja vetää vielä suoralla, että kestävät, kuitenkin tabletteja tulee pestyäkin. :) Sitten vain käännät työn oikein päin ja ompelet vielä vajaa sentin etäisyydellä reunasta suoralla ompeleella, jolloin reunasta tulee siisti. Samalla se jättämäsi aukko sulkeutuu.

  Sen pesun suhteen kannattaa huomioida, että eri kankaat kutistuvat pesussa eri tavoin. Pese siis kankaat koneessa kerran ennen ompelua. :)

  Toivottavasti auttoi!

  VastaaPoista
 3. Hanna: Totta :) Sitten on omin kätösin tehty matkamuisto, toivottavasti :)

  Marika: Voi kiitos kiitos sinulle ihana hyvistä vinkeistä! :) Niistä on todellakin varmasti paljon apua! Onhan ohjeita joskus tullut kuunneltua käsityötunneilla, mutta kun niistä tunneista on jo hyvä tovi, niin eipä niitä muista :D Sun ohjeet tulivat siis enemmän kuin tarpeeseen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)