sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Horisontaalisesti suhteellinen.

Jos matkustelu on minulle kaikki kaikessa, niin on kyllä myös liikunta! Sitä ei voi tarpeeksi hehkuttaa. Nyt matkan jälkeen olen joka viikko käynyt 4-5 kertaa viikossa liikkumassa salilla sekä lisäksi lenkkeillyt koiran kanssa, parhaimmillaan pari tuntia päivässä. Aijai, kroppa kiittää!

On niin ihana fiilis kun on löytänyt oman lajinsa salilla. Nimittäin spinningin. Viime vuoden heinäkuusta lähtien olen käynyt spinningtunneilla 1-4 kertaa viikossa, ihan elämäntilanteiden mukaan ja aina olen tullut tunnilta hyvillä mielin!

 Basic.

Ja mikä parasta, tulokset alkavat vihdoin kuulkaas näkyä! Kauan se ottaa, mutta lopulta sitä kiitostakin saa - näinhän se menee monessa asiassa! Kuinka sitten huomaan ne tulokset? No minulla alkaa pikkuhiljaa oikeasti olemaan niitä jalkalihaksia, vau! Toisekseen selviän tunneista nykyään jopa hengissä, ennen basic teki tiukkaa, nykyään jo revittelen intervallissa. Kolmanneksi hapenottokykyni on parantunut aivan radikaalisti, henki kulkee raskaissakin osioissa enkä enää puuskuta samalla tavoin. 

Käyn tosiaan aika vaihtelevasti basic- ja intervallitunneilla. Basic-tunneilla poljetaan noin 70-75% maksimista, poltetaan siis rasvaa. Ennen tunti oli minulle tiukka, nykyään siellä tulee kyllä hiki pintaan, mutta se on lähinnä palauttava tunti minulle. Sitten se mun rakkaus, intervalli! Mähän teen tosiaan aina kaiken 110%:n tehoilla, niin myös ton intervallin. Poljen verenmaku suussa, annan kaikkeni! Hiki lentää, jalat ovat maitohapoilla, mutta fiilis on katossa! Rakastan sitä kun saa antaa itsestään kaiken, siis todellakin kaiken. Intervallissa poljetaan yleensä 80-90% maksimista, syke lähentelee siis maksimia ja välillä käykin siellä. Kunto nousee kohisten! Parhaita on tosiaan sellaiset tunnit, joissa poljetaan paljon ylhäällä maksimivastuksilla ja hitaasti. Voi melkein tuntea kun lihakset kasvaa!

 Intervalli

Noilla intervallitunneilla käytän veden seassa Maximin energy drink electrolyte-jauhetta. Ilman ei pärjäisi - on tullut pari kertaa vahingossa koitettua ja olo oli karsea. Tuosta jauheesta saan siis treenin aikana tankattua hiilihydraatteja, joita intervallitreenissä kuluu sen rasvan sijasta. Mullahan ei ole tosiaan liikunnan ensisijaisena tarkoituksena painon pudottaminen, vaan kunnon kohottaminen ja terveenä pysyminen! Toki on mukavaa, jos paino ei pääse kovasti nousemaan - saa nousta lihasten takia, mutta ei rasvan. Kunnon kohottamisen lisäksi käyn polkemassa, koska saan siten purettua pahaa oloa, turhautumista, vihaa - kaikkia negatiivisia tunteita ja tunnin jälkeen olen kuin uusi ihminen. :)

Ihanaa kun liikunnasta on tullut vihdoin elämäntapa - ei pakollinen paha! Kauan se kesti, mutta nyt siitä pidetään kiinni! :)  

4 kommenttia:

 1. Antaisitko edes vähän tuota intoa minullekin! =D Spinning on yksi kamalimmista tunneista mitä tiedän, koska oma hapenottokykyni on minimissä ja yhdistettynä vielä liian pieniin keuhkoihini = ahdistus. Kerran olen kokeillut ja meinasi taju lähteä ekan 10 min sisään. Bodypump tai muut sen kaltaiset taas maistuisivat kyllä. =)

  VastaaPoista
 2. Ai että, me ollaan varmaan sielun sisaria ;) Liikunta ja matkustelu <3

  Mulla on viikon toka vapaapäivä ja tän tekstin jälkeen tekis mieli vaan painella puntille! :D Mutta pakko kai se on jossain vaiheessa palautellakin.

  Ja ihana hei tämmönen missä vähän noita tuloksiakin tuli kertailtua! Hyvä Nannnaaa!! :) Way to go girl!

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä parasta, kun voi tuntea liikunnan olevan elämäntapa! Aina löytyy ihmisiä, joille se tuntuu olevan vain sellainen ikävä velvollisuus ja muutenkin kausiluonteista. Ehkä sellaiset ihmiset ei oo jostain syystä päässyt vielä kokemaan, miten hyvä fiilis onnistuneesta liikuntasuorituksesta tuleekaan, koska kukapa ei pitäisi siitä aiheutuvasta mahtavasta olosta ja itsensä voittamisesta :) Kaikkein parasta se on juuri silloin, kun on löytänyt ne omat lempilajinsa :)

  VastaaPoista
 4. RagDoll: Mielelläni! :) Liikkuminen on niin kivaa! Toivottavasti saan näillä postauksilla edes hieman innostettua teitä :) Mä en ole taas koskaan kokeillut pumppia, pitäisi kyllä varmaan, mutta olen jäänyt niin koukkuun tuohon spinningiin!

  Minna: Niin me taidetaan sitten olla, liikunta ja matkustelu on parasta maailmassa! <3 Mullakin on tänään vapaapäivä, mutta mieli tekis lähteä salille. Se on niin ihanaa kun saa lihaksissa treenin tuntumaan! Ja kiitos hei kannustuksista! <3

  Hanna: Oot kyllä niin oikeassa tuossa, kaikkien pitäisi saada/osata nauttia liikunnasta :) Se itsensä ylittäminen tai voittaminen on niin parasta! Toivottavasti teillä oli muuten kiva risteily! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)