perjantai 2. joulukuuta 2011

Viinisuositus.

Näin perjantain kunniaksi ajattelin jakaa teillekin hieman vinkkiä hyvästä valkoviinistä! Nythän taitaa olla vähän enemmän punaviiniaika, mutta itse tykkään paljon enemmän valkkarista, joten sitä juonkin ympäri vuoden ja minkä ruuan kanssa vaan. Siis silloin kun sitä on tarjolla, heh :)

Kyseessä on siis australialainen You, me and the gatepost Chardonnay Viognier-viini. Alkon sivujen mukaan viini on kuiva, keskihapokas, sitruksinen, kevyen persikkainen, hennon kukkainen sekä mausteinen. Mielestäni tuo kuiva on kuitenkin ehkä hieman harhaanjohtava ilmaus tässä kohtaa - nämä ovat tietysti makuasioita! Itse kun en yleensä juo ollenkaan kuivia viinejä, koska niitä juodessa tulee väistämättä irivistäneeksi :) Ja tästä siis todella tykkäsin! Oli pakko kysyä pikkujoulujen järjestäjältä viinin nimi.


Tätä viiniä meille tarjoiltiin viikko sitten työpaikan pikkujouluissa ja voi olla että sitä on myös huomenna pikkujouluissa tarjolla ;) 

Kuva lainattu

6 kommenttia:

 1. Itse en juo ikinä yhtään mitään muuta kun kuivia valkoviinejä, ja mitä kuivempi, sen parempi! :) En tykkää ollenkaan mistään makeasta tai mitä näitä hienoja termejä viineille sitten on.. :D Semi-kuivakin menee juuri ja juuri, mutta ihan extrasuperkuivaa sen olla pitää ^^, Kun sanoit että tuo kuiva on tässä harhaanjohtava, niin oliko tää sit vähän makeanpuoleinen vai jotenkin "kirpeä", kun tuolla luettelit että sitruksinen?:) Voisin nimittäin koklailla joskus, mikäli tää siis ei ole yhtään makea! :D

  VastaaPoista
 2. Hanna-Reetta: Siis joo, ei tuo viini ollut missään nimessä kuitenkaan makea, ehkä juuri sellainen hapokas. Ei siis kuivan kitkerä koska sellaista en olisi pystynyt juomaan :D Sellainen haiseekin pelkästään hiivalta, hyh! :) Hedelmäisen hapokas voisi olla mun mielestä aika kuvaava termi, mutta nää on niin makuasioita että vaikea sanoa tykkäisitkö sä tuosta :)

  VastaaPoista
 3. Mäkään en pysty juomaan kuivia valkoviinejä, koska niistä tulee jotenkin kuiva olo :D Mutta kivaa kuulla suosituksia valkoviineistä, varsinkin kun itse tulen ostaneeksi aina samaa kun en uskalla vaihtaa. Nyt voisi kyllä vaihtelun vuoksi harkita :)

  VastaaPoista
 4. Hanna: Toi on kyllä niin totta että yleensä ostaa aina sitä samaa :) Tätä kannattaa kyllä kokeilla! Hintakaan ei ollut ihan liian paha!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Mä olen vasta viimeisen vuoden aikana oppinut juomaan punaista sekä valkoista viiniää joten en ole niiden suhteen mikään asiantuntija. Valkkaan yleensä viinin sillä mitä muut sanoo että se on hyvä tai sitten summassa jos pullo näyttää kivalta.. :D

  VastaaPoista
 6. Reetta: Ole hyvä vaan! :) Mulla on kanssa ollut pitkään tuo sama eli että valkkaan pullon sen etiketin perusteella :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)