sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Sunnuntain herkkuja.

Sunnuntaisin meillä on yleensä tapana tehdä kotiruokaa - viime sunnuntaina se oli lasagnea ja tänään se oli lihapullia. Ihanaa kun saa alusta lähtien itsetehtyä ruokaa, sitä osaa kyllä arvostaa! Lisäksi on kätevää kun tekee hieman isomman annoksen sitä ruokaa, niin jää alkuviikollekin. Joka ilta ei jaksa kyllä kokkailla!

Tehtiin tänään siis lihapullia äitini reseptillä, makaroonia, tsatsiki-dippiä ja höyrytettyjä kasviksia. Ai että oli hyvää! Viikolla kun ei tule aina syötyä ihan näin hyvin. 


Vielä pitäisi tehdä huomiseksi evääksi smoothie. Tein niitä viime keväänä lähes päivittäin, mutta jossain vaiheessa iski totaalinen kyllästyminen ja ne sitten jäivät. Nyt ajattelin kokeilla taas uudestaan! Saapa ainakin vitamiineja marjoista :) Pitäisi muutenkin alkaa tarkkailla syömisiä hieman tiukemmin, kun se matka lähestyy..ei kyllä ihan hirveästi houkuttaisi esiintyä nyt bikineissä :D


Tänään smoothien tulee noita kuvan kauniita marjoja, joita sain isoäidiltäni. Melkein sääli laittaa ne blenderiin! Lisäksi sinne tulee leseitä ja maustamatonta jukurttia ja tilkka hunajaa. Nam!  

9 kommenttia:

 1. Ihanaa kun joku jaksaa vaivautua tekemään ihan itse alusta loppuun ruoan :-)Jaksaisimpä mäkin! Kaikki on aina tehty jostain puolivalmiista:-D

  ♥ http://annidiary.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. oi oi, meillä käydään yleenä ma tai ti koko viikon ruokakaupassa ja 90% illoista kokkaillaan ruokaa alusta loppuun :)

  säästän ihan sikana näin esim eväissä kun saan aina seuraavalle päivälle eväät eikä tarvi syödä eineksiä! oon koettanu päästä niistä eroon :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa naminami ruokaa olette tehneet. Mekin kokkailtiin tänään ihan ajan kanssa. Arkena kun se on välillä niin kiireistä.

  VastaaPoista
 4. Anniina: Siitä on tullut vaan vähän semmoinen sunnuntai- ja viikonlopputapa :) Tykätään kokkailla. :)

  Minna: Miten ihmeessä teillä riittää aika kokkailla noin paljon? :) Toki onhan se omista valinnoista pitkälti kiinni, mihin haluaa panostaa. Ei meilläkään onneksi juuri syödä eineksiä, ne on pahoja :/

  Reetta: Hih, kiitos! Kokkailu on kyllä kivaa jos on tarpeeksi vaan aikaa :)

  VastaaPoista
 5. No, me mennään molemmat seiskaan ja päästään kolmelta, joten on vielä puoli päivää aikaa tehdä ruokaa ja touhuta :)

  VastaaPoista
 6. niin, ja se ajasti, se on sellanen mihin voi asettaa yhden tai kaksi aikaa tuleen peräkkäin tietynmonta kertaa :D

  eli siis vaikka 12min sillai et 50sec työtä ja 10sec lepoo, 12 eri liikettä..

  olikohan selkee selitys :D kun mä vihaan leikkiä sekuntikellon kanssa kun menee koko ajan keskittyminen siihen, toi nyt aina vaan piippaa kun aika loppuu/liike vaihtuu joten voi keskittyä 100% treeniin :)

  VastaaPoista
 7. Minna: Mekin päästiin molemmat ennen aina kahdelta, mutta eipä päästä enää...ehkä taas joskus :D Ja hei, vähän toi ajastin kuulostaa kätevältä :) Tosin simppelin kokoinenkin! Varmasti hyvä ostos :)

  VastaaPoista
 8. Suomenkielessä "jukurtti" kirjoitetaan jogurtti. Anteeksi pilkun viilaus, mutta iski silmään.

  VastaaPoista
 9. Aonyymi: Niin varmasti joo kirjoitetaan, mutta jos olet yhtään pidempään blogiania seuraillut, niin olet varmasti huomannut että en muutenkaan kirjoittele ihan täydellisesti. Eihän otsikon peräänkään tule pistettä, jos tarkkoja ollaan.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)