keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hyvin näkyy!

Lähes aina kun ulkoilen koiran kanssa, on pimeää. Aamuisin ja iltaisin. Itse olen ollut vähän laiska pukemaan heijastimia (ja vihaan niitä roikkuvia versioita), tosin tähänkin on tullut muutos sen jälkeen kun sain auton käyttööni. Vasta sitten oikeasti ymmärsin kuinka huonosti ilman heijastinta kulkeva jalankulkija näkyy. 

Poikaystävä olikin tilannut Vitolle ihan huippujutun näin syksyksi. Nimittäin kaulapannnan, jossa on valot! Valot saa siis päälle pannassa olevasta katkaisimesta. Kyllä muuten näkyy paremmin kuin hyvin! Tuo panta on varmasti tosi kätevä myös talvella metsälenkeillä kun valkoinen koira hukkuu muuten niin helposti. 

 Blogikuva eli pää rajataan pois :)
 
Onpa tuo panta herättänyt ihmetystäkin lenkkeilessämme. Meidät on nyt parin viikon sisään pysäytetty useasti, etenkin koiraihmiset. He ovat ihastelleet pantaa tai kysyneet että mistä tuommoisia saa :) 

Uuden pannan lisäksi meillä on käytössä myös heijastinliivi, joka on myöskin kätevä ja on ainakin vielä kestänyt hyvin menossa mukana! 

Ja tosiaan! Noita pantoja voi tilata mm. Vipstoresta, joka löytyy Virroiltakin :) Sen takia poikaystävä sieltä tilasikin ;) 

8 kommenttia:

 1. Komia on uusi panta. :) Katselin uutta pantaa ihan muuten vain tässä kyllä noita useammassa kaupassa näkyi. :) Meillä käytössä on ollut valjaisen selässä sellainen pieni ledlamppu, joka on toiminut hyvin. Mustaa koiraa kun ei näe yhtään pimeällä!
  Autoillessa tosiaan vasta ymmärtää, ettei niitä ihmisiä näe. Edes kaikkia heijastimella varustettuja. Itselläkin roikkuu jokaisessa takinliepeessä vain yksi heijastin, joka ei luultavasti näy edes hyvällä tuurilla.. :P

  VastaaPoista
 2. Siis mulle kävi ihan samanlailla, ajeltiin aamulla töitä kohti ja yhtäkkiä mies mustissa vaatteissa ylitti kadun, lähes meidän nenän edestä, hyväkun ääriviivat erotti!! Totesin että perkele kun ei voi käyttää heijastimia ja seuraavaksi huomasinkin että itselläni oli tummat farkut, musta takki ja tummanruskea laukku, siis eipä kukaan huomaisi minuakaan!

  Ulkoilutakissa sentäs on jotkut heijastimet ja se on väriltään kirkas vaaleansininen, mutta nyt laitoin työlaukkuun roikkumaan heijastimen, toivottavasti minut nyt erottaa liikenteessä, pinkistä punaisesta sydän heijastimesta :)

  Kätsy Viton panta, meillä on ne huomiovaljaat, ei paljoa auta, musta koira & musta metsä! Mutta lisäksi meillä on sellainen sormenpään kokoinen vilkkuvalo, se vilkkuu punaista ja sinistä vuorotellen, hihi, meijän poliisikoira Enni :D

  Heijastinliivikin ois kätsy, etenkin itselle, Enni tuskin liikkuis metriäkään sellanen päällä, kun valjaatkin on vähän vaikee totuteltava :D

  VastaaPoista
 3. Onpas kätevä! Vitokin näyttää olevan hyvin ylpeä uudesta pannastaan :)

  VastaaPoista
 4. Marika: Kiitos! :) Täytyy myöntää, että tänä syksynä itse todella järkytyin siitä kuinka huonosti jalankulkijat näkyvät pimeässä. Tulee käytettyä kyllä nyt ihan eri tavalla heijastimia :)

  Minna: Meillä ei onneksi Vito ole niin moksiskaan heijastinliivistä kun se on niin ohut ja kevyt. Ite en kyllä niin tykkäis sellaista käyttää, vaikka turvallisuuden pitäis toki olla kaiken lähtökohta :)

  Hanna: Kiitos! :) Vito on niin hassu <3 :)

  VastaaPoista
 5. No johan on kätevä! Ja aiivan ihanat koiruudet poseeramassa uusissa pannoissa. :)

  VastaaPoista
 6. Kaisa: Kiitos! :) Tuo on kyllä kätevä ja ennen kaikkea turvallisuutta lisäävä :)

  VastaaPoista
 7. Meidän koiralla on kans tuollainen, tosin vain tyttömäisen pinkeillä valoilla! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Se on varmaan tosi söötti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)