tiistai 18. lokakuuta 2011

Tänä jouluna ei stressata!

Ei totta tosiaan! Tässä siis se lupaamani positiivinen postaus reissuumme liittyen!

Eli tänä jouluna nautitaan valkeasta hiekasta, paahtavasta auringosta, upeasta valtamerestä, eksoottisista ruuista, ihanista eläimistä - ja varmasti paljosta muusta mitä en totta tosiaan osaa edes vielä kuvitella. Edessä on siis kokonainen seikkailu!

Joulukuun puolessavälissä lähdemme siis kahdeksi viikoksi Gambiaan, tarkemmin ottaen Kotu/Bakau/Kololi-alueelle. Reissusta palaamme sitten uudenvuodenaaton vastaisena yönä, ehkä noin kello neljän aikaan. Itse olenkin ilmoittanut laittavani puhelimen kiinni seuraavana päivänä ja nukkumalla vuoden viimeisen päivän. Vaikka siis reissussa onkin toki tarkoitus rentoutua, ei se aina tarkoita vain nukkumista :)


Muuten matkasta. Matkustamme Gambiaan siis Tjäreborgin pakettimatkalla, sillä meillä on oikeastaan vain positiivisia kokemuksia Tjäreborgista matkanjärjestänä. Kaikki on aina pelittänyt hyvin. Tosin pakettimatka tarkoittaa kohdallamme sitä, että saamme yhtenä pakettina lennot ja majoituksen. Oppaan palveluita ja järjestettyjä retkiä tuskin käytämme, sillä omasta mielestäni ne ovat jäätävän hintaisia. Halvempaa järjestää retki itse eikä tarvitse ainakaan kulkea parijonossa ;)


Gambiassa majoitumme Sunset Beach-hotelliin, jolla on ainakin lupaava nimi! Hotelli on bungalow-tyyppinen ja tosiaan aivan merenrannalla, mikä on ainakin itselleni tärkeää. Lisäksi hotellista löytyy uima-allas. Jouluaattona hotelli tarjoilee meille paikallisen jouluaterian - tänä jouluna siis tuskin syödään kinkkua ja porkkanalaatikkoa! ;) Jännää! Helpottavaa tuossa reissussa tulee olemaan ehdottomasti se, että gambialaiset puhuvat äidinkielenään englantia. Helpottaa kummasti kommunikointia! Lisäksi aloimme valmistautua matkaan jo toukokuussa, sillä rokotusten ottaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Itselläni puuttuu tällä hetkellä enää viimeinen erä hepatiittia. 

Aiemmin tosiaan jo kirjoittelinkin kohtaamistani muiden ihmisten ennakkoluuloista. Itse lähden reissuun erittäin avoimin mielin, uskon että se on paras tapa kohdata ihan vieras manner ja tapa elää. Jos jotain sattuu, niin sitten sattuu. Se sama voi sattua myös Suomessa. Jos joku minua pelottaa niin se, että sairastun johonkin ikävään vatsatautiin. Vatsatauti kun vie minut yleensä lähes sairaalakuntoon. Nyt yritänkin kaikin keinoin kohentaa vastustuskykyäni sekä matkaan lähtee lähes kaikki mahdolliset vatsatautilääkkeet ;)


En voi kyllä edes sanoin kuvailla kuinka paljon odotan tätä reissua. En ole pitänyt tänä vuonna juuri lainkaan lomaa, joten ihan jo sen puolesta reissu tulee tarpeeseen. Toisekseen, kiireistä johtuen emme ole poikaystävän kanssa ehtineet viettää kunnolla aikaa kahdestaan, joten sitä yhteistä laatuaikaa odotan tietysti myös! ;) Olemme reissanneet muutenkin vain pari kertaa yhdessä ulkomailla, joten nyt kaverit saavat jäädä Suomeen ja me suuntaamme Afrikkaan kahdestaan.

Kuvat lainattu.

16 kommenttia:

 1. oiiiiii! kateeeeus! :D
  vaihtaisin pari päivää lontoossa tohon teidän matkaan ihan koska vaan! kuullostaa ja näyttää niin järjettömän upealta, kävin vielä tjäreborgin sivuiltakin haikailemassa..
  ja tietty heti koitin kaupata ajatusta tolle murulle ;)

  mä tykkään kans kun majoituksen ja hotellin saa samasta, se on niin simppeliä.. =) ja nyt ollaan itseasiassa menossa ensimmäistä kertaa tjäreborgin matkalle joten saas nähdä pistääkö hanttiin finmatkoille joiden palvelu oli myös todella hyvä =)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Oon miettinyt että joulun aikoihin voisi lähteä joskus reissuun mutta en osaisi ehkä juuri joulua olla pois. Jouluaaton jälkeen kuitenkin voisin lähteä heti reissuun.

  Pakettimatkoissa on paljon hyvää, tietenkin mulla joskus menee hermot kun oppaat selittävät bussissa hotellille että: älkää sitten juoko hanavettä ja muistakaa näyttää passit vastaanotossa jne.. Pitäisi kuitenkin aina muistaa että yleensä on joku joka on ekaa kertaa reissussa.

  Yhden kerran olemme menneet Espanjaan omatoimisesti eli lennot+hotelli itse ja oli aika luksusta hurauttaa taksilla suoraan hotellille lennon jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanalta kuulostaa Nanna! Itse juuri toissa viikolla soittelenkin Tjäreborgille tuosta Gambiasta kun itse aloin myös miettiä joulukuulle reissua. Matkaa en vielä varannut kun ovat omat työkuviat auki ja kun pitäisi saada vielä miehenkin aikataulut sopimaan. Gambiaanhan on suhteellisen edullisia matkoja ja minun mielestä kohde vaikuttaa ihanalta. Ei mikään perus turistikohde vaan enemmänkin aitoa Afrikkaa. Varmasti tulee ihana reissu teille!

  Teehän sitten reissun jälkeen tänne oikein kunnon lomareportaasi :)

  VastaaPoista
 4. Voi ihanalta kuulostaa Nanna! Itse juuri toissa viikolla soittelenkin Tjäreborgille tuosta Gambiasta kun itse aloin myös miettiä joulukuulle reissua. Matkaa en vielä varannut kun ovat omat työkuviat auki ja kun pitäisi saada vielä miehenkin aikataulut sopimaan. Gambiaanhan on suhteellisen edullisia matkoja ja minun mielestä kohde vaikuttaa ihanalta. Ei mikään perus turistikohde vaan enemmänkin aitoa Afrikkaa. Varmasti tulee ihana reissu teille!

  Teehän sitten reissun jälkeen tänne oikein kunnon lomareportaasi :)

  VastaaPoista
 5. Teille on varmasti tulossa aivan mahtava reissu <3 Oot lähdössä matkaan juuri oikealla asenteella, eli avoimin mielin, ja niin siitä saa varmasti eniten irti :) Kyllähän pakettimatkaan voi lisätä aina omatoimisuutta juuri järjestemällä aktiviteetit itse, niin kuin sanoitkin, ja niin kannattaakin tehdä! Mielenkiintoista päästä sitten matkan jälkeen kuulemaan, millaista siellä oli :)

  VastaaPoista
 6. Minna: Niin, onhan tuossa ainakin se parempi puoli Lontooseen verrattuna, että sää taitaa olla aurinkoisempi ;) Tosin Lontoo on kyllä muuten niin ihana kaupunki. Mun kokemuksien mukaan Finnmatkat ja Tjäreborg on aika tasoissa, molemmilla ollaan siis reissattu. Aurinkomatkoista en oikein välitä..

  Reetta: Hih, joo! :) Me taas ajateltiin se silleen, että kyllä jouluja ehtii olla vielä Suomessakin, kiva nähdä miten sitä juhlitaan muualla :) Mutta ymmärrän kyllä, että monet haluavat olla sen läheistensä kanssa. Me ollaan tehty kaupunkilomia kanssa omatoimisesti, hurjan kätevää! :)

  Maarit: Ihana sattuma, että säkin olet ollut kiinnostunut Gambiasta :) Ja nimenomaan sen pitäisi olla sitä aitoa Afrikkaa, mitä haluankin nädä! Ja joo, voin luvata että loman jälkeen saatte kuvien kera yksityiskohtaisen sepustuksen reissusta :)

  Hanna: Toivotaan joo! <3 Kunhan mä en sairastuisi...Joo, oon ollut jokusen kerran järjestetyillä retkillä ja muilla "kusetuksilla" mitä noi matkanjärjestäjät tekee, mutta ei kiitos :D Ei vaan sovi mulle, hieno juttu ehkä jollekin muulle :)

  VastaaPoista
 7. Oiii, oon kyllä niin kateellinen! Varmasti tulee ihana reissu, pääsette nauttimaan lämmöstä ja auringosta ja tietenkin Afrikan luonnosta ja kulttuurista! Tahtoo kanssa! :)

  VastaaPoista
 8. Anna: Hih! :P Kyllähän siellä voi tosiaan olla hieman erilaista kuin Euroopassa :) Kiva kyllä päästä tutustumaan ihan erilaiseen kulttuuriin ja luontoon :) Nähdä krokoja livenä!

  VastaaPoista
 9. Voih. Kateuden puuska taisi iskeä tänne ruudun toiselle puolen!
  Haaveilin niin kovin joulun ja uudenvuoden viettämisestä ulkomailla, mutta suunnitelmat meni uusiksi, kun työkuviot vaihtuivat.

  Kuvat näyttävät upeilta. Tuollaiseen paikkaan kun pääsisi, edes kerran elämässään.

  Syö joka pvä maitohappobakteeria jo paria viikkoa ennen reissua, niin eiköhän se vatsa pysy kunnossa. ;)

  VastaaPoista
 10. RagDoll: Harmi juttu! :/ Kyllä muakin jännitti vähän silloin tuon uuden työn kanssa, että saanko pitää lomani, mutta en antanut paljon vaihtoehtoja :D Ja joo, mä joudun itse asiassa koko ajan syömään maitohappoja huonon vatsan takia. Jotain muutakin voisi kehittää vielä lisäksi :)

  VastaaPoista
 11. "Ja nimenomaan sen pitäisi olla sitä aitoa Afrikkaa, mitä haluankin nädä!"

  Ja kattia kanssa, miten voi olettaa, että näkee todellista, aitoa afrikkaa jos asuu merenranta hotellissa, johon tulee lämmin vesi ja ruoan saa hoteliista tilaamalla?

  Aitoa afrikkaa on paikallisten luona asuminen ja sitä kautta todellisen elämän näkeminen, onhan se mukava astua siitä hotellialueelta päiväksi jonnekin pienempään kylään katsomaan että voi että täällä on vähän kurjat olot ja kömpiä illalla puhtaisiin lakanoihin paikallisten nukkuessa lattialla nälän kurniessa vatsassa.

  Mukavaa reissua vain!

  Nimim. Mama africa

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Jep jep, aika karuja oletuksia meidän matkasta :/ Ei tullut mieleen, että me saatetaan ehkä tehdä siellä jotain muutakin kuin vaan maata hotellissa? Ja mistäs tiedät että paikalliset nukkuu lattialla nälän kurniessa vatsassa? Aikamoisia yleistyksiä heittelet, kannattaa varmaan vähän ensin perehtyä asiaan :)

  VastaaPoista
 13. Satun viettämään senegalissa ja gambiaa puolen vuodesta joten tiedän mitä TODELLINEN ELÄMÄ noissa maissa on. Turistit tulevat ja heittävät jotakin kyniä ja karamellejä lapsille, saavat huonon omantuntosta pyyhityksi pois ja kertovat suomessa pelastaneensa kyliä. Kyllä minä valitettavasti tiedän, millaisia perusturistit valitettavasti ovat.

  Hienoahan se on jos aikomuksenanne on asentaa sähköjärjestelmä tai aloittaa jätteidenkeräys mutta epäilempä, että auringossa makoilu ja drikit on paljon kivempia.

  - MAMA AFRICA

  VastaaPoista
 14. Ja anteeksi kirjoitusvirheet, kirjotain tälläkin hetkellä senegalista käsin tietokoneella, joka on jo parhaat päivänsä elänyt.

  - MAMA AFRICA

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Niin mehän niitä perusturisteja ehdottomasti ollaan ;) Edelleen yleistät rajusti. Auringossa makoilu on varmasti ihan jees, mutta drinkkejä tuskin juodaan kun toinen ei juo edes alkoholia. :D Senkin varmaan tiesit yhtä hyvin kuin kaiken muunkin meidän elämästä?? :)

  VastaaPoista
 16. En yleistä mutta silmiiin pisti tuo sanomasi aidon afrikan kokeminen. Jokaiselle kai sitten on omanlaisensa aito afrikka, sinulle se merkitsee eri asiaa kuin minulle.

  En itse koskaan ole käynyt esim. intiassa ja jos sinne nyt lähtisin, sanoisin varmasti, että tahtoisin kokea aitoja asioita matkustamastani paikasta. Valitettavasti en tunne ketään intialaista, jonka kotiin majoittua, joten luultavasti menisin hotelliin, se siitä aitoudesta.


  Mutta tämä tästä, kerroin vain oman mielipiteeni ja en ymmärtänyt, että hyökkäisit.
  - MAMA AFRICA

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)