tiistai 11. lokakuuta 2011

Hämmästyttää, kummastuttaa...

Lupasin tosiaan kysymyspostauksessa kirjoitella meidän matkasta ja jaan nämä juttuni nyt pariin erilliseen postaukseen, ettei tästä tule maratoonia. Ajattelin kertoa ensin "huonommista" jutuista ja sitten siirtyä mukavampiin juttuihin. 


Pyrin yleensä pitämään blogini suht pinnallisena ja myönteisenä, lukuunottamatta ehkä pari vuodatusta kouluun liittyen. Nyt on vaan sellainen tilanne, etten voi olla enää hiljaa. 

Jos joku kertoisi minulle lähtevänsä Afrikkaan, niin olisin ihan että vau - mikä upea kokemus se varmasti onkaan, reissu on varmasti kokemuksia täynnä ja elämään saa uutta perspektiiviä. Tietysti meitä on moneen junaan, se on hyvä muistaa - ei kaikki voi innostua samoista asioista...mutta joku raja...

Olen saanut kuulla niin monenlaista kommenttia lähdöstämme Afrikkaan, siis niitä "kielteisiä". Kaksinaamaisuus ärsyttää eniten. Kauan tuntemani ihminen saattaa muutoin julistaa kuinka hän ei ainakaan ole rasisti ja kuinka monikansallisuus on ihan huippua ja muuta hauskaa. Kunnes sitten kerron lähteväni Afrikkaan. Saan reaktioksi: "Niin siis, tajuathan sä että ne on siellä tummaihoisia?". Niin siis mitä? Ja minä kun luulin olevani ajoittain ahdasmielinen. 

Lisäksi olen saanut kuulla mukavia viittauksia siihen, kuinka siellä ei arvosteta naisia lainkaan, saan pelätä henkeni puolesta, naiset vain seksilomailevat Gambiassa eikä maa ole turvallinen ja plaaplaa. Niin mitäköhän miehet sitten tekevät Thaimaassa?


Paras kommentti, minkä tulen muistamaan ikuisesti ja jonka oikeasti toivon olleen vitsi, oli: "Miksi te lähdette sinne sodan keskelle?" Just joo. :D Se, että jossain Libyassa on ehkä ajoittain hieman rauhatonta, ei tarkoita että koko Afrikka olisi rauhatonta aluetta. Gambia on ensinnäkin yksi länsimaalaisimmista Afrikan valtioista. Toiseksi, matkamme on pakettimatka eli jos jotain levottomuuksia ilmaantuisi tässä parin kuukauden sisällä, niin meitä tuskin lähetettäisiin sinne. 

Lopuksi kultaakin arvokkaampi vinkki: Kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin laukoo kommenttejaan! :) Silloin voi säästyä itsensä nolaamiselta. 

3 kommenttia:

 1. Aika omituisia kommentteja oot saanut. En usko että te nyt huvikseen lähtisitte vaaralliseen paikkaan. Varsinkin kun matka on pakettimatka niin ei pitäisi olla mitään hätää :)

  Olette rohkeita kun lähdette sinne, veikkaan että monella ei vaan olisi tarpeeksi rohkeutta lähteä paikkaan jossa kaikki on jollain tasolla tuntematonta.

  VastaaPoista
 2. Tosiaankin aika erikoisia juttuja oot saanu kuulla :O No, yleensä ne ketkä sanoo jotain ton tyylistä ovat joko: a) kateellisia b) eivät itse ole ikinä matkustaneet Tallinnaa kauemmas c) kumpaakin edellämainituista. :)

  VastaaPoista
 3. Reetta: Kieltämättä joo :D Mua vaan niin ihmetyttää ihmisten ahdasmielisyys, me kuitenkin ollaan jo 2010-luvulla :) Tai sitten mä olen vaan tyhmä kun en osaa pelätä, who knows :D

  Hanna: Noi kyllä pitää kaikki aika varmaan paikkansa :) Lauantaina on enää tasan 2kk matkaan, jee jee :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)