perjantai 30. syyskuuta 2011

Toisen kerran jälkeen...

No niin! Eilinen meni sitten näissä merkeissä:


Kun tulin kotiin, niin olohuoneen pöydällä odotti kukkakimppu ja jääkaapissa Daim-kakku. Onnistujan oli aika helppo hymyillä, myönnetään, vaikka olinkin aika pyörällä päästäni! Sain nimittäin sen työpaikan! :) En kyllä uskonut yhtään mahdollisuuksiini itse haastattelutilanteessa, sillä esitetyt kysymykset olivat todella kinkkisiä. 

Kunnes sitten tänään...kirjoitin tuon ylemmän osuuden siis aiemmin eilen...

Yliopisto liittyy tosiaan aika vahvasti tähän mun työhön, koska kyseessä on harjoittelu. Paljon en voi kertoa täällä blogissa, mutta nyt näyttää vahvasti silti että yliopisto on viemässä multa mun ITSE hankkimaani harjoittelupaikkaa. Niitä siis tarjotaan myös yliopiston puolesta.
Kaikki taitaa jäädä sitten kiinni siitä, etten voi saada työnantajalleni lappua jossa lukisi:"Tämä harjoittelu kuuluu pakollisena osana tutkintoon." Tällaista lappua on kuulemma mahdotonta kirjoittaa. Oon niin itkenyt ja raivonnut tätä byrokratiaa ja tulen tekemään sitä koko viikonlopun, sillä piina jatkuu ensi viikkoon. 

Mutta oikeasti?!? Näinkö yliopisto haluaa tukea sitä, että hankin itselleni omalla ajalla/omalla kustannuksellani työpaikan joka kehittäisi osaamistani ja auttaisi työllistymään valmistumisen jälkeen??? Sitten ihmetellään kun on valmistuneita työttöminä. Kaiken lisäksi olisin opiskellut koko ajan harjoittelun ohella, joten se ei olisi mitenkään vaikuttanut valmistumiseeni. 

Että se kai sitten siitäkin ilosta. Kiva viikonloppu tiedossa tenttikirjojen parissa, jos ei yliopisto vie multa niitäkin. Kuka tietää... 

6 kommenttia:

 1. Voi ei, kuulostaa nyt jotenkin ihan kauheelta toi meno: etkö siis voi kartuttaa tuosta työstä sitä harjoittelua, vaikka työpaikka liittyy opiskelemaasi alaan!?! Itse varmaan kyllä menisin jonnekin laitokselle älähtämään asiasta, etenkin jos työpaikka selkeästi liittyy alaasi eikä sulla varmastikaan ole näyttöä opintojen viivästymisestä tms.!

  Pystyn kyllä osittain myös samaistumaan turhautumiseesi byrokratian suhteen, tuntuu että osa yliopistoista on tosi jähmeitä ja kaiken eteen joutuu aina vinkumaan. Itse pelkään jo valmiiksi, ettei mun 5 vuoden työkokemuksesta saakaan ensi syksynä hakea 8 op harjoittelua, jolloin joudun ottamaan yhden ylim. pääaineen kurssin ja valmistumiseni viivästyy puolella vuodella...

  Tsemppiä, toivottavasti tilanne (ja harjoittelu) järjestyy! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Nanna!

  Minua kiinnostaisi tietää lisää sinun työnhaustasi, esim. mitä asioita kerrot työhakemuksessasi, käytätkö jotain tehokeinoja hakemuksessa jne. Minulle itselleni tuo työpaikan haku ja saaminen on yli neljän vuoden työkokemuksesta huolimatta jotenkin vaikeaa ja kiinnostaisi siksi tietää, miten se työpaikka saadaan :). Joten jos ei aihe ole liian henkilökohtainen, olisin erittäin kiinnostunut ja kiitollinen neuvoista :).

  Itselläni on vähän samankaltainen tilanne koulussa, tosin ammattikorkeassa. Siellä opo pistää kapuloita rattaisiin työharjoittelun suhteen. Itse haluaisin valmistua jo ensi keväänä, mutta opon toimien takia taitaa valmistuminen jäädä ensi syksyyn, koska en pääse työharjoitteluun ajoissa. Kaipa jokainen opiskelija itse tietää parhaiten oman osaamistasonsa ja soveltuuko valittu työpaikka harjoitteluun vai ei, ei pitäisi olla koululla siihen mitään sanomista. Pääasia kai se on, että sinne harjoitteluun menee?

  Tsemppiä sinulle työharjoittelun kanssa, toivotaan että koululla tulevat järkiinsä ja antavat luvan harjoitteluun kyseisessä firmassa!

  -Kirsi

  VastaaPoista
 3. Niin, ja unohdin tietenkin onnitella uudesta työpaikasta! Onnea :)!

  -Kirsi

  VastaaPoista
 4. Kersti: Siis työ työ olisi se harjoittelu :) Tosin tuon työn piti olla minulle ihan oma vapaaehtoinen harjoittelu millä ei olisi mitään tekemistä koulun kanssa, mutta työpaikka haluaa sopimuksen yliopiston kanssa ja sehän ei sille byrokratialaitokselle sovi. Olen siis puun ja kuoren välissä :D

  Ja joo, jos tämä asia ei tässä ratkea hyväkseni, niin todellakin menen juttelemaan tästä laitoksen johtajan kanssa. :D Tää on niin naurettavaa! Mulla oli kandivaiheessakin ongelmia harjoittelun kanssa, että sinänsä tämä ei ole uutta :D Tosin silloin nihkeili ammattikorkea. Osaan niin samaistua siis tuohon sunkin tilanteeseen. Ihan älytöntä jos et saa hyödynnettyä sun 5 vuoden työkokemusta! Huh huh! Ja kiitos sinulle ihana tsempeistä! :)

  Moi Kirsi ja kiitos sinullekin onnitteluista! :) Mukavaa kun jätit viestiä! :) Ja olen niin samaa mieltä kanssasi, että tärkeintähän olisi juuri saada sitä työkokemusta ja harjoittelua. Aina ei jaksa ymmärtää mitä opettajat ja muut ajattelevat kouluissa. :D

  Haluaisitko laittaa minulle vaikka sähköpostia osoitteeseen nannachica@gmail.com? :) Haluaisin nimittäin mielelläni antaa sinulle vinkkejä ja voin toki tehdä asiasta vaikka postauksenkin, mutta toisaalta voisi olla hyvä tietää mitä alaa opiskelet, koska se vaikuttaa aika ratkaisevasti siihen hakemukseenkin :) Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Äh, mitä touhua!! :( Luulisi, että olisivat koulussa tyytyväisiä, että joku hakee ihan itse oma-aloitteisesti sellaista paikkaa josta todellakin on hyötyä tutkinnon ja valmistumisen jälkeisen työllistymisen kannalta!! Tosi ärsyttävää! :(

  Meillä oli myös ammattikorkeassa eripuraa opettajien kanssa harjoittelupaikoista kun koululla oli valmiita paikkoja ja ne olisi pitänyt täyttää ensin ennen kuin sai itse hakea jotakin paikkaa. Minä en sitten suostunut menemään semmoiseen paikkaan harjoitteluun, jossa olisin tehnyt kirjallisia töitä ja suunnitelmia sellaisella harjoittelujaksolla joka keskittyi manuaaliseen tutkimiseen ja hoitamiseen (eli täysin käytäntöön, ei kirjalliseen työhön!)

  Tsemppiä ja toivottavasti asia selviää sinun hyväksesi!! Älähdät ja kovaa siellä yliopistolla! ;)

  VastaaPoista
 6. Cato: Kiitos kommentistasi! :) Niinhän sitä tosiaan voisi maalaisjärjellä ajatella, että koulu olisi tyytyväinen oma-aloitteisuuyeen ja siihen, että haluaisin käydä opintojen ohella töissä. Huoh. Toisaalta on mukava kuulla teiltä näitä vähän samanlaisia harjoittelukokemuksia, tiedän etten sitten ole ainoa jolle ollaan oltu hankalia :D Kiitos tsempeistä, huomiseen pitäisi vielä ainakin kituutella ennen kuin homma varmistuu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)