maanantai 5. syyskuuta 2011

Iltapala mustikasta.

Lauantai-iltana alkoi mieleni tehdä rahkaa ja täytyy tähän samaan hengenvetoon myöntää, että kaupasta tulee ostettua aika usein erilaisia rahkoja, välipaloja ja jukurtteja. Ne ovat vain kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyviä ja käteviä. Siihen ne hyvät puolet sitten loppuivatkin. Tällä hetkellä yksi lemppareistani on Valion lohkaistava raparperi jukurtti, ihan sairaan hyvää! :)


Lauantaina päätin kuitenkin tehdä itse mustikkarahkaa ja teinkin sitä sitten ison kulhollisen. Hyvää tuli ja onhan siinä paljon vähemmän lisäaineita ja sokeria kuin valmiissa rahkassa! Niin ja ihan oikeita mustikoita - heitin sekaan niitä varmaan reilut 4 desiä. Tätä pitää tehdä ehdottomasti toistekin! Kermainen maku vei tämän kermaperseen kielen mukanaan.. ;)


Harmi vain, että en tänä kesänä ehtinyt oikeastaan lainkaan marjametsään. Nyt on syyskuu ja pakastimessa on enää pari rasiallista marjoja..miten selviän koko talven?? Ensi kesänä on pakko ryhdistäytyä ja ottaa töistä vaikka marjanpoiminta lomaa! Oon niin hurahtanut! :P

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä herkulliselta tuo itse tehty rahka. Voisi vaikak itsekin kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
 2. Omatekemä rahka voittaa kyllä kaupan rahkat mennen tullen! Mustikkarahkan lisäksi myös mansikka- ja vadelmarahkat ovat itse tehtynä tosi herkullisia :)

  VastaaPoista
 3. Reetta: Kiitti! :) Kannattaa kokeilla, varsinkin jos pakkasesta sattuu löytymään marjoja. Helppo tehdä ja on varmasti hyvää!

  Hanna: Niin totta! :) Olis kiva kokeilla joo muitakin rahkamakuja mutta mulla on niin huonosti marjoja pakastimessa. Harmittaa!

  VastaaPoista
 4. Mä innostun kans joskus tekemään rahkaa ja sitä tuleekin sitten iso kulhollinen! Yleensä teen mansikkarahkaa, mutta joskus myös mustikka tai mustaherukka. Itekään en ehtinyt tänä kesänä marjastamaan, täytyy varmaan talvella käydä äidin pakastimella varkaissa! :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)