maanantai 22. elokuuta 2011

Tallinnassa 1

Viikonloppu vierähti mukavasti Tallinnassa ja vieläpä mitä mainioimmassa säässä. Nimittäin Forecan sääennusteen mukaan Tallinnassa olisi pitänyt sataa kaatamalla ainakin koko lauantain. Onneksi sääennuste oli tällä(kin) kertaa väärässä! 


Matkassa meillä oli mukana kaveriporukka eli yhteensä seitsemän henkeä. Lahden yli seilattiin tylsällä Eckeröllä ja Tallinnassa majoituimme yhden yön verran hotelli Meritonissa, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Yleensä olemme yöpyneet ihan keskustassa. Tulipa ainakin käveltyä viikonlopun aikana sekä nähtyä vähän erilaisia maisemia kuin yleensä. Hotelli oli muuten tosi hyvä, mutta sijainti ei ehkä ollut ihan paras mahdollinen. Aamiainen oli varmaan eniten mun mieleen, en vaan voi vastustaa hotelliaamiaista - ainakaan kun siellä saa erikoiskahvia, croissantteja ja pannukakkuja aprikoosihillolla. Vei kielen mennessään!

Hotellista.

Lauantain vietimme rauhallisesti kävellen vanhassa kaupungissa, sillä joukossamme oli yksi, jolle kyseinen matka oli ensimmäinen vierailu Tallinnaan. Jotenkin vaikea käsittää :) Söimme kevyen lounaan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Revaliassa, jossa olemme käyneet aiemminkin ja silloin olimme erittäin tyytyväisiä. 


Tällä kertaa se oli kuitenkin pettymys, sillä ruokalista ei ollut monipuolinen ja hinnatkin olivat lähes tuplaantuneet. Lauantaina kävimme myös keilaamassa ja pelaamassa ilmakiekkoa - ihan sairaan hauskaa! Itse vain kärsin koko lauantain niin jäätävästä päänsärystä, ettei koko keilauksesta ole oikein edes selkeitä muistikuvia. 

 Nanna keilaa

Illallista söimme puolestaa Peppersackissa, joka oli todella hyvä ravintola. Söimme poikaystävän kanssa alkupalaksi saaristolaisleipää, joka oli ensin kastettu valkosipuliöljyyn ja sen jälkeen vielä paistettu. Dippinä oli tillidippi. Jotain niin käsittämättömän hyvää! Sitä tarvitsee kokeilla kotonakin. Itse söin pääruuaksi grillattua possua BBQ-kastikkeella ja pekoniperunoita. En kyllä joutunut pettymään! Tuo Peppersack on kyllä loistava ja ennen kaikkea tunnelmallinen ravintola, joka sopii hyvin illastamiseen. Hinnatkin olivat kohdillaan, sillä pääruokani maksoi noin 12€. 

4 kommenttia:

 1. joo oli kyllä aika helpotus että foreca ei ollut sään puolesta oikeassa ;)

  missä tuollainen keilapaikka oli? :P

  VastaaPoista
 2. Minna: Se on siinä aika Rotterdamin lähellä, sellainen paikka kuin Kuulsaal. Täältä löytyy lisätietoa: http://www.kuulsaal.ee/avaleht/? :)

  VastaaPoista
 3. Meillä kävi samalla tavalla nyt edellisenä viikonloppuna. Lauantaiksi oli luvattu huonoa säätä, mutta aurinko paistoi koko päivän ja asteita oli +28. Naisilla oli kesämekkoja päällä ja näytettiin varmaan älyttömän oudoilta pitkähihaisissa :D.

  Me käytiin syömässä tuossa viimeisessä kuvassa näkyvässä Vana Toomas -ravintolassa. Aika kauan saatiin ootella safkoja siellä, mutta ihan kiva oli ootella ulkona kivassa säässä.

  VastaaPoista
 4. I'm Lacking: Aika hassu sattuma, että kahtena viikonloppuna on käynyt tismalleen samoin! :) No, mutta parempi noin päin ehdottomasti! Ulkona syöminen on juu kyllä mukavaa! Täytyy muistaa seuraavalla kerralla toi paikka missä te kävitte, sillä siihen missä me käytiin ekan kerran, ei kyllä mennä enää..

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)