maanantai 23. toukokuuta 2011

Vaihtelua eväisiin.

Joskus on kyllä niin hyvä, että taloudessa asuu se toinenkin osapuoli! Poikaystävä lopetti nimittäin tämän kuun alussa leivän syönnin eväänä, joten eipä minullekaan jäänyt paljon vaihtoehtoja. Nykyään leipäpussit tuppaavat olemaan sen verran suuria, etten ehtisi yksin syödä kaikkea ennen kuin ne olisivat ihan kuivia. Ja kun ei meillä ole sitä hevostakaan, joka söisi kuivaa leipää..

Eilen kuitenkin innostuin tekemään leivän korviketta eli mantelileipäsiä. Ensin ajattelin niitä todellakin vain korvikkeina - jotain on kuitenkin aamiaisella syötävä, mutta ohjettaja tarkemmin tutkittuani huomasinkin leipästen olevan aikas monipuolisia ravintosisällöltään. Niihin kun tulee mm. kanamunaa (4kpl), rahkaa, mantelijauhetta ja vehnäleseitä. Melkein pienoinen terveyspommi! Ja kaiken lisäksi ne maistuvat hyvältä - itse laitoin tänä aamuna päälle vain pari siivua meetvurstia (paheeni!) Reseptejä leipäsiin löytyy varmaan vähän joka puolelta nettiä, mutta itse käytin Paubellan blogista joskus bongaamaani reseptiä. 


Oli kyllä tosi hyviä! Ajattelin, että alan tehdä näitä aina sunnuntaisin sen satsillisen, niin niistä riittää sitten evästä alkuviikoksi. On meinaan aika täyttävää! Nanna suosittelee lämmöllä! :)

5 kommenttia:

  1. Eniten käytetty leipäresepti täälläkin, tosin rahkan sijaan partaäijällä eikä vehnäleseitä tule. :) Vaihtelun vuoksi korvailen myös osaa mantelijauheesta soijajauholla, lisään välillä tuorejuustoa, pestoa tai valkosipulia tuomaan makua. Ja onnistuu aina!

    VastaaPoista
  2. Suosittu myös meillä :) Tosin laitan juustoraastetta enkä mitään rahkaa enkä partistakaan. Myöskään leseitä en käytä, ainoastaan kanamunaa, juustoa, leivin- ja ja mantelijauhetta ja nykyään myös lorauksen oliiviöljyä...niin ja yrttejä ja mausteita fiiliksen mukaan. Täyttäviä noi tosiaan on !

    VastaaPoista
  3. Just tänään kaupassa pyörittelin mantelijauhoa kädessäni ja mietin ostanko ja teenkö näitä leipiä. Jäi vielä kauppaan mutta kai niitä täytyy koittaa kun kaikki suosittelevat. Itsekin olen jättänyt leivän pois, ja muutenkin suuren osan hiilareista.

    Tosin aion palauttaa ruisleivän jossakin vaiheessa ruokalistalle takaisin.

    VastaaPoista
  4. Jep parempaa kuin oikeat leivät. Itse teen myös noita "juustoleipiä", mitä Life On Plate kommentoi ylempänä. Ja sekaan välillä millon mitäkin kaapista löytyy, siemeniä, valkosipulia, yrttejä yms.

    VastaaPoista
  5. Marika: Arvaa kauanko mietin, että mitä ihmeen partaäijää..hehe. :D Mutta joo sitä turkkilaista jugurttia ilmeisesti! :) Ja hei kiitti paljon vinkeistä, täytyy kokeilla seuraavaksi vaikka pestoa! :)

    Life on Plate: Kiva kuulla, että näinkin moni on innostunut näistä! :) Itsekin laitoin juustoa leipäsiini, en vain kirjoittanut sitä tuohon. Toi hyvän säväyksen! :)

    Ansku: Ruisleipä on mullekin sellainen pahe, että oksat pois! Se on vaan niin järjettömän hyvää, etenkin tuoreena! :) Kannattaa kyllä toki kokeilla noita leipäsiä myös!

    Jannika: Oi, valkosipuli voisi sopia noihin myös hyvin! :P Tykkään siitä hirmuisesti nimittäin! On kyllä tosiaan parempia kuin leipä ja näistä saa monipuolisiakin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)