sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

1/4

Nyt on tosiaan viikko vierähtänyt siitä kun sain haasteen pitää herkuttomaan huhtikuun. Omani aloitan synttäreiden takia vasta maanantaina. Herkuton huhtikuu ei olisi kyllä voinut parempaan saumaan osua! Alkutalvesta niin töiden kuin stressin takia syömiset alkoivat taas riistäytyä koko ajan enemmän käsistä. Olen hyvä keksimään tekosyitä karkin ostamiselle ja ylipäätään herkuttelulle. Olen myös tunnesyöjä ja syön sekä iloon että suruun, toisin sanoen koko ajan. Mutta nyt tähän tuli muutos, sillä enhän voi olla huonompi kuin muut haasteessa mukana olevat tytöt! ;)Vaihdoin tosiaan tässä kuun vaihteessa työpaikkaa ja sekin auttoi osaltaan tässä muutoksessa. Mitä sitten syön tällä hetkellä (yleensä) päivittäin? Aamiaisen syön töissä klo 8 ja se koostuu mukillisesta vihreää teetä hunajalla ja yhdestä voileivästä (2 palaa siis). Koitan syödä mahdollisimman "terveellistä" leipää, jos sellaista nyt edes on. Lounaan syön klo 11 ja se koostuu puolestaan lautallisesta Elovenan pikapuuroa ja smoothiesta (n.3-4 dl). Herkkureseptin smoothieen löydät täältä! Kahvitauko on sitten klo 13, jolloin napostelen esim. pähkinöitä tai kuivattuja luumuja. Joskus tyydyn juomaan vain vettä. 

Pahinta on tainnut olla se kahvista vieroittautuminen ja sekin on vielä vaiheessa, mutta aluillaan kuitenkin! Ennen huhtikuuta join 3-4 kuppia kahvia päivässä ja tärinät olivatkin sitten välillä sen mukaiset. :( Ensimmäiset kahvittomat työpäivät olivat tuskaa! Tuntui, etteivät silmät pysyneet auki ja päätä särki koko ajan. Olin kärttyinen. Mutta nyt jo viikon jälkeen helpottaa! Välillä saatan juoda kotiin tultuani yhden kupillisen lattea, mutta siihen se sitten jääkin. Ja vatsa kiittää! :)

Muutenkin olo on ollut ihan mahtava, vaikka minua on heitelty paikasta toiseen kuin märkää sukkaa! Ei väsytä yhtään niin paljon, vaikka hommaa olisi monen ihmisen edestä. Myös herkkä vatsani tuntuu tyytyväisemmältä ja sitä kautta myös mieli on parempi, kun vatsa ei koko ajan huuda. Paljon on silti vielä tehtävää, mutta mielestäni tämä on jo erittäin positiivinen alku!

7 kommenttia:

 1. Toinen tunnesyöjä ilmottautuu! :D
  Onneksi mulle ruoka maistuu vain hyvinä hetkinä. Jos on paha mieli, niin jätän syömättä. Mikä on ihme, koska RAKASTAN ruokaa, heha. :)

  VastaaPoista
 2. Wau, kuulostaa hyvältä! Jätit vielä kahvinkin pois! Musta tuntuu etten ikinä pystyis tollaseen lakkoon... Yritän kuitenkin vähentää sokeria ja valkoisia jauhoja koska niistä yksinkertaisesti tulee väsynyt ja vetämätön olo + saa kipeän raskausmahan.

  VastaaPoista
 3. AnsQ: Jei joku toinenkin siellä! :) Ole vaan kuule onnellinen että syöt vaan iloon, se on jo puolet vähemmän kuin mun syömiset! :) Ruokaa ei voi kyllä kuin rakastaa!

  Maria: Kiitos sinulle ihana! :) Kyllä sitä kuule pystyy jättämään sen kahvin pois kun haluaa niistä tärinöistä eroon. Ja mulla alkoi vatsakin oireilla jo kivasti. :o Ja hei sä nyt syöt blogisi perusteella muutenkin niin terveellisesti! Käyn aina hakemassa sieltä inspistä! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvähyvä! :) Minäkin aloitin eilen 30 päivää kestävän herkuttoman. Rupesin tässä itsekkin miettimään, että jos jättäsin kahvin pois ja enempi vihreetä teetä tilalle :)

  VastaaPoista
 5. Suvi: Kiitos kaunis paljon! Olette kyllä kaikki tsemppailleet mua niin ihanasti! :) Onnea sinullekin herkuttomaan! Se osaa olla joskus raskasta. :D Vihreä tee on kyllä hyvää ja terveellistä, suosittelen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)