maanantai 21. maaliskuuta 2011

Eroon huonoista tavoista!

Minulla on nykyisessä työpaikassa enää yhdeksän tekemätöntä työvuoroa - laskin ihan itse. ;) Jee, sitten se on ohi, en malttaisi odottaa! Jo ihan senkin kannalta, että josko sitten saisin vähän näitä syömisiä ruotoon. Nimittäin tuolla työpaikassa on tullut syötyä kaikkea muuta kuin terveellisesti, on tullut ahdettua itseensä vaikka mitä herkkuja! Mutta minkäs teet, kun taukohuoneessa on aina jotain karkkia, leivoksia, täytekakkua tai pullaa. Ei tämä sokerihiiri voi vain tyytyä katselemaan niitä herkkuja, sehän olisi tuhlausta! ;)

Nyt työpaikan vaihtuessa onkin oiva tilaisuus ottaa itseään taas niskasta kiinni. Itselleni on ainakin paljon helpompaa muuttaa tottumuksia jossakin "taitekohdassa" kuin ihan tavallisessa arjessa. Yhtenä luopumisen kohteena tulee olemaan esimerkiksi kahvi. Seuraavassa työpaikassa on kahviautomaatti, jonka kahvia en pysty onneksi juomaan sen maun takia, mutta aiemmin olen sitten ostanut pikakahvipurkkeja töihin. Nyt päätinkin, etten edes vie sitä pikakahvipurkkia sinne töihin, niin eipä tule sitä houkutusta. Aamupalalla on kuitenkin saatava jotain lämmintä juomaa ja se olkoon joku tee nyt sitten tästä lähtien. Hunajalla, kiitos! 

 Lontoossa herkuteltiin porkkanakakulla, se on aina niin nannaa!

Muutenkin on mukava palata vanhaan työpaikkaan, sillä tuolla nykyisessä on aina työpäivän aikana vain YKSI kahvitauko. Kiva olla 7h töissä ja pitää yksi vartin kahvitauko. Siinä vaiheessa on jo niin hirveä nälkä aina, ettei voi edes ajatella syömisiään järjellä. Vanhassa työpaikassa on sentään kaksi kertaa 15min taukoa ja se puolentunnin lounas, se on jo jotain. :) Kummasti sitä oppii arvostamaan pieniäkin asioita, kun niitä ei hetkeen ole..

Ainoa huono puoli seuraavassa työpaikassa on se pirun välipala-automaatti, josta saa sitä ihanaa valkoista leipää ja suklaata. Eikö niistä houkutuksista pääse koskaan eroon?! Huoh!

6 kommenttia:

 1. mulla on vähän sama juttu, muutoksia elämässä on helpointa tehdä elämän taitekohdissa :)

  ja kun päättää jotain ja tosissaan tekee töitä sen eteen, mikään ei ole mahdotonta, joten uskon että selviät siitä automaatistakin ;)

  mutta miten voi olla, vain yksi kahvitauko, ei lounasta??? :o

  VastaaPoista
 2. mine: Jes, jos joku muukin on tota mieltä, niin ehkä mäkin voin onnistua! Huippua kuulla, kiitos! :) Ehkä mun täytyy sanoa palkanlaskijalle, että pistää sen mun automaattitilin kiinni, niin en voi ostaa sieltä mitään. :D Olishan sekin keino!
  Ja joo, se on tuollainen p*ska työpaikka, ihan rehellisesti sanottuna. Arvaa onko heikko olo kun tekee fyysistä työtä ja yhdellä tauolla. :(

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä herkulliselta tuo porkkanakakku nimim. täällä toinen sokerihiiri! :D
  Mutta eikös se ole ihan laitonta jos on vaan yksi noin lyhyt tauko 7 tunnin aikana..

  VastaaPoista
 4. Hanilo: Se oli tosi hyvää maultaankin, ehkä parasta mitä olen koskaan syönyt! :) Ja niin, onhan se munkin tietääkseni enemmän tai vähemmän laitonta, mutta minkäs teet kun työsuojelu- ja luottamusmies vetää pomon puolta.. :(

  VastaaPoista
 5. Aika törkeän laitonta tuo yksi tauko. Sehän on kaksi taukoa, luonasta ei tosin ole alle 8 tunnin päivissä. Sinuna ottaisin yhteyttä liitton (jos kuulut) jos työpaikka on noin kiero :/

  Aah, ihanaa porkkanakakkua :P

  VastaaPoista
 6. Sanna: Kuulun kyllä liittoon, mutta väärään ja siinäkin olen vain opiskelijajäsen. Tosin en tiedä onko sillä jotain merkitystä. Onneksi enää reilu viikko ja sitten pääsen reilumpaan paikkaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)