keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Asumisen vaikeudesta...

Johan taas keksinkin otsikon! Käytiin aiemmin tällä viikolla Kodin Terrassa vähän kiertelemässä. Se on vaarallinen paikka! Tarkoituksena oli vähän katsella sitä uutta kattoa tuonne kylpyhuoneeseen, siellä kun ei semmoista ole tällä hetkellä..

No ei löytynyt sopivia kattolankkuja, mutta jotain muuta kyllä! Voi itkunkitku, sanon minä. Siellä olisi ollut laattoja tarjouksessa. Esimerkiksi mustia ja valkoisia. Ne olisivat olleet juuri passeleita joko kylpyhuoneeseen tai keittiöön. Olisi kuulemma saanut kylpyhuoneen lattialaatat alle viidelläkympillä..nyyh! Keittiöönkin löydettiin vaikka mitä hienoja koristelaattoja, sellaisia kiveltä näyttäviä. Sopisi niin hyvin yhteen tumman pöydän ja valkoisten kaappien kanssa.


Mutta kun ei. Miksi sen työn teettämisen pitää maksaa niin paljon?! Epäreilua. Ymmärrän kyllä, että täytyy remontoijienkin elää, mutta silti...Ja toisaalta, me ei luultavasti asuta tässä enää paria vuotta pidempään, että kannattaisiko edes enää paljon remontoida..isoja kysymyksiä. Jotkut ovat sitä mieltä, ettei remontoiminen kannata ollenkaan - se on sama kuin heittäisi rahaa hukkaan. Itse en jaksa uskoa tuota. Kun poikaystävä osti tämän asunnon, ei täällä oltu tehty oikeastaan mitään moneen vuoteen ja siltä täällä näyttikin. On suoranainen ihme, jos tehdyt remontit eivät tule vaikuttamaan sitten joskus positiivisesti myyntihintaan tai -aikaan. 

Eikä kaikkea voi edes mitata rahassa. Itse viihdyn nykyään niin hyvin tässä meidän itse remontoimassa asunnossa. Tämä on meidän koti, se näyttää meiltä. En olisi jaksanut kauaa katsella puolipaneelia, sinistä lasikuitutapeettia tai laudoista kasattua vaatekaappia. Vaikka poikaystävä onkin tehnyt remontit 97%:sesti, niin silti olen itsekin oppinut vaikka mitä kivaa uutta ja sehän on vaan plussaa sitä seuraavaa asuntoa varten. :)

Kuvat lainattu

12 kommenttia:

 1. Itse tekeminen on vaan niin kivaaaa :) Mä ainakin tykkään touhuta kaikkea pientä ihan itse!

  Ootkos ikinä tehnyt kotiesittelyä? :) Sellainen olisi kiva?

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä remontoitu asunto nimenomaan on parempi juttu. Viihtyiseen kannalta ainakin, mutta myös varmasti vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti!

  Harmi että laatat jäi ostamatta mutta ehkä joku kerta vielä saat unelmiesi laatat :)

  VastaaPoista
 3. mine: Niinhän se on joo, siinä huomaa hyvin kuinka taidotkin kehittyy! :) Oon mä joo tehnyt joitakin kotiesittelypostauksia, jotka löytyvät Koti ja sisustus-osiosta, mutta voisin kenties tehdä päivitetyn version. :)

  Reetta: Olen kyllä niin samaa mieltä! :) En voi edes sanoin kuvailla kuinka paljon paremmin viihdyn tässä remontoimassamme asunnossa kuin jos tätä ei olisi remontoitu. :) Täytyy joo toivoa, että lopulta saan ne unelmieni laatat, hih! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania laattoja! Juuri sellaisia, joita meilläkin soisin olevan :)

  Omistusasunnossa remontoiminen kannattaa mun mielestä ehdottomasti, nostaahan se asunnon arvoa. Me asutaan vuokra-asunnossa (ja etsimme koko ajan isompaa), joten remontoimaan ei kannata ruveta. Keittiö ja kylpyhuone ovatkin ihan k-a-u-h-e-i-t-a. Järkyttäviä, oikeasti! :D

  VastaaPoista
 5. Juille: Hih, noi laatat olis kyllä niin ihania joo! :) Joo, kyllä mäkin olen sitä mieltä, että remontoiminen kannattaa aina. Vaikka onhan siinä toki se vaara, että ostaja ei sitten tykkääkään mistään meidän tekemistä materiaalivalinnoista. :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä mä olen sitä mieltä, että remontoiminen nostaa asunnon arvoa. Ainakin tässä meidän asunnossa jossa kaikki on/oli alkuperäistä vuodelta -80. Ja viihtyvyyttä ei tosiaankaan voi mitata rahassa! Meillä on molemmat vessat vielä remontoimatta ja varsinkin pikkuvessa on niin karmea persikanvärisin lastulevyseinin ja oksennus-ripuli-migreenikohtaus kirjavanvihreän muovimattolattian kanssa, että en tiedä kuinka kauan kestän katsoa sitä menettämättä mielenterveyttäni :)

  VastaaPoista
 7. Cato: Joo, kyllähän se vähän nurinkuriselta kuulostaisi jos sillä remontoimisella ei olisi mitään vaikutusta. :) Ah, ihanaa toi teidän vessa kuulostaa sitten aikas ihanalta. :) Kuka noita värejä on silloin joskus valinnut.. :D

  VastaaPoista
 8. Toi kivijäljennöslaatta näyttää tosi upealta!

  VastaaPoista
 9. En usko että remontointi menee hukkaan! Tietty jos joku maalaa värikkätä seiniä jne. niin sitten ehkä vaikeampi löytää uutta asukasta toivottuun hintaan.. Mutta jos uusii vanhoja materiaaleja nykyaikaisiksi ja aikaa kestäviksi niin varmasti nousee asunnon arvo! :)

  VastaaPoista
 10. Minna Karoliina: Joo, mäkin ihastuin siihen! :) Sopisi niin hyvin keittiöön!

  Maria: Onneksi ollaan pidetty kaikki värit suht neutraaleina, niin on vielä toivoa että hinta nousis, sitten kun tämä joskus tästä myydään. :) Ja onneksi tällä alueella on muutenkin nousseet asuntojen hinnat aika hyvin. :)

  VastaaPoista
 11. Meillä ei taas vaikuttanut arviohintaan oikein millään lailla et on tehty remontti ihan kokonaan, ja on erikoisemmat pinnat eikä ole pelkkää valkosta, on pähkinää, modernia ja roaster-pintoja, mutta ei. Tai sitten kiinteistövälittäjät huijjaa, mutta oli mielenkiintosta tietää asunnon arvo jonka avokki on omin käsin rempannu :)

  Tavallaan en siis tiedä et onko pienremontti(laatat) kannattavaa, et mite myyntihintaan vaikutus ym mutta jos se tekee omasta viihtymisestä miellyttävämpää ni eikö se sitten ole aika hyvä sijoitus omaan mielenrauhaan ;)

  VastaaPoista
 12. 2407: Kuinka paha teillä oli sitten lähtötilanne? Meillä tää kämppä oli suoraan 80-luvun lopulta, siis näytii siltä. Jotenkin vaikea uskoa, että seuraava asukas arvostaisi sitä enemmän, mutta kukas näistä tosiaan tietää :) Ja joo, oot oikeassa omaan mielenrauhaanhan tässä tosiaan sijoitetaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)