tiistai 11. tammikuuta 2011

Lontoo.

Tässä nyt hieman omaa näkemystäni Lontoosta, vaikkakin yhden kerran perusteella on vaikeaa ladella totuuksia. :)

Lensimme tosiaan perjantaiaamuna Helsingistä Lontoon Heathrow'lle British Airwaysilla. Koska menolento oli todella aikaisin perjantaina ja paluulento myöhään sunnuntaina, niin meille jäi oikeastaan kolme kokonaista päivää aikaa kierrellä Lontoota. Riitti ihan hyvin! Lennot menivät muutenkin ihan nappiin, menolento myöhästyi vain hieman ja sille tavarahyllyn hajoamisellehan ei voinut mitään. 


Vaikka Heathrow on järjettömän iso lentokenttä, oli opasteet kuitenkin erittäin selviä ja löysimmekin sieltä helposti ulos. Käveltävää vaan riitti! Emme halunneet tuhlata taksiin, jotta olisimme päässeet hotellille, joten matkustimme metrolla. Ostimme Travelcardin kummallekin, joka oli voimassa päivän. Ainakin lipunmyyjä metroasemalla väitti, että yhden päivän kortti on halvempi kuin esim. kolmen päivän kortti. Tiedä sitten..


Travelcardilla saa siis matkustaa niin paljon kuin jaksaa yhden päivän aikana. Ennen kuin sen ostaa kannattaa kuitenkin miettiä missä aikoo liikkua, sillä kuten Suomessa pääkaupunkiseutu, myös Lontoon keskusta on jaettu vyöhykkeisiin eli zoneihin. Jos ottaa lipun, joka käsittää kaikki vyöhykkeet, on se kallein. Tosin hintaero ei ollut iso. Heatrowlta matkustettaessa on kuitenkin ostettava lippu, joka käsittää kaikki vyöhykkeet, koska se on kauimmaisella vyöhykkeellä. Yhden päivän Travelcard maksoi n. 8 puntaa per henkilö. 


Muutenkin metrolla oli todella helppoa ja ennen kaikkea nopeaa matkustaa! Kannattaa kokeilla, varsinkin jos matkabudjetti ei ole mikään kovin iso. Metroasemilla jaettiin ilmaiseksi metrokarttoja, joka kannattaa ottaa mukaan, sillä siinä näkyy kaikki linjat. Aluksi kartta saattaa näyttää kaaokselta, mutta sitä tulkittaessa kannattaa aina ensin miettiä matkustaako pohjois- vai eteläsuunnassa, vai kenties itä-länsisuunnassa. Sen jälkeen katsoo reitin värin ja sen päätepysäkin, niin pitäisi osua oikeaan. Eikä kannata hämääntyä kun metrot kulkevat eri kerroksissakin. :) Opasteet ovat kyllä tosi selkeät ja ainahan voi hypätä pois, jos menee väärin! 

Liikuttiin Lontoossa myös kaksikerrosbusseilla, joissa käy sama Travelcard kuin metrossakin. Sen vaan näyttää bussiin noustessa kuljettajalle. Bussireittejä on tosi paljon ja eri kohteisiin. Busseissa oli myös mukavaa silloin kun ulkona satoi tai oli tosi kylmää..kivaa vaan istua ja katsella maisemia. Bussit kuitenkin kiertelevät aika paljon, joten aikaa kannattaa varata hyvin. Mekin luultiin, että tehdään lyhyt bussireissu, mutta reipas tunti siinä sitten vierähtikin. Hyvä vaihtoehto on myös mennä johonkin kohteeseen bussilla ja tulla nopeammin takaisin metrolla. :)


Myös syöminen oli mielestäni aika kohtuuhintaista Lontoossa, tai sitten me vain satuimme hyviin paikkoihin. Ensimmäisenä päivänä söimme lähipubissa, jossa oli tarjouksena kaksi pääruokaa yhden hinnalla eli ruokailu kahdelta henkilöltä oli 10 puntaa.
 

Ruoka oli tosi hyvää! Kävimme myös kahvilla: kaksi isoa lattea ja pulla maksoi n. 6-8 puntaa. Kahvia tuli juotua tosiaan aika hyvä määrä tuolla reissulla. :) Lauantaina söimme päivällä kevyenä lounaana take away salaatit, jotka haimme Marks & Spenceriltä.


Suosittelen niin lämpimästi noita salaatteja - tosi tuoreita, isot annokset ja hintaa oli vain 4,25 puntaa. Jäi jotenkin hyvin mieleen tuo hinta, hih. Illalla söimme sitten ihan ravintolassa sellaiset metsästäjän kanaleikkeet. Ihan ok, ei mikään kovin fiiniateria, mutta hyvää oli. Illallinen maksoi n. 14 puntaa. Sunnuntaina söimme sitten lentokentällä, jossa hinta nousikin hieman, mutta syömäni patonki oli tosi hyvä! Miksei Suomesta saa niin hyviä patonkeja tai salaatteja..?

Seuraavaksi sitten kirjoittelen vielä hotellista..

9 kommenttia:

 1. Osuinpas blogiisi ihan täydelliseen aikaan, kun oma Lontoon reissu lähenee jo uhkaavasti. :)) Hyvä postaus ja lievensi taas vähän mun matkastressiä! :)

  VastaaPoista
 2. Noora: No kiva juttu! Lontoo oli kyllä ihan täydellinen kaupunkin, sinne on päästävä joskus uudestaan. :) Kivaa matkanodotusta sulle! :)

  VastaaPoista
 3. Lontoo on niin jäänyt sydämeeni:> Varmasti heti uusiksi, kun aikaa vain satttuu olemaan, seuraavaksi luvassa onkin Berliini:>

  VastaaPoista
 4. Tää oli kiva postaus, kun itse oltiin kihlattuni kanssa Lontoossa vähä vajaa vuosi sitten. :) Ostettiin kans päivän Travelcardit muttei tajuttu että ne käy busseihinkin... Hups... :D Ikävä Lontooseen tuli takaisin tätä lukiessa. :)

  VastaaPoista
 5. Sirpale: Joo, niin se jäi mullekin! Paljon ihanampi kuin osasin odottaa. :) Berliinikin on varmasti kiva!

  Tintti: Kiitos paljon! Kiva että tykkäsit! :) Joo, ne Travelcardit käy tosiaan busseissakin, kunhan vaan muistaa että niissäkin pätee samat vyöhykkeet. :)

  VastaaPoista
 6. Oi vitsi, tosi kiva postaus! Olemme lähdössä helmikuussa juuri samalla tavalla (pe eka ja su vika lento) viikonlopuksi Lontooseen, joten kiva kuulla että siinäkin ajassa kerkeää kaikenlaista! :)

  VastaaPoista
 7. Kersti: Hih, kiitos paljon! On ollut mukavaa, että tästä on ollut teille lukijoille jotain hyötyä. :) Ja ihmeesti tosiaan siitä vajaassa kolmessakin päivässä ehtii nähdä vaikka mitä. Ihanaa reissua teille! :)

  VastaaPoista
 8. Lontoo on niin kiva kaupunki. Kivoja kuvia ja mukavaa että kaikki sujui ilman suurempia kommelluksia. Metro on siellä kyllä niin hyvä tapa kulkea.

  VastaaPoista
 9. Reetta: Kiitos sinulle! :) Joo kerrankin meni matkalla kaikki täydellisesti nappiin. Yleensä aina joku sairastuu tai jotain muuta ikävää. Metro oli kyllä yllättävän kätevä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)