tiistai 4. tammikuuta 2011

Kahveehetki.

Lomailussa on kenties parasta rauhallinen kahvihetki iltapäivällä. Varsinkin kun on oikea kahvikone, jolla tulee hyvää kahvia, eikä tarvitse litkiä mitään purkkikahveja. Tosin ei tuo koneen käyttäminenkään aina niin simppeliä ole - onnistuttiin edellisellä kerralla keittelemään mulle tulpakahvit, kun poikaystävä laittoi koneeseen vahingossa kaksi kahvikapselia, vaikka toisen piti olla maitoa. Muistan kyllä ikuisesti miltä se maistui, sen verran tiukkaa tavaraa oli! :)


Tämmöisiä pieniä purkkeja ne kapselit ovat. Ensin laitan maitoa ja sitten kahvia. En tiedä, kuuluuko ne edes laittaa tuossa järjestyksessä, mutta noin kahvista on ainakin tullut erittäin hyvää! Ja molempien määräähän saa säänneltyä itse, eli jos tykkää vahvasta kahvista, niin sitten liruttaa kahvia kuppiin enemmän kuin maitoa. :)

 Kapseli koneeseen...
 

Valmista kahvia! Eikös vaan näytäkin herkulliselta! Ihanan pehmeän makuista! 


Meille oli jäänyt joulusta vielä tällaisia pieniä suklaakonvehteja ja ne maistuivatkin hyvin kuuman kahvin kanssa. Ihana kahvihetki! Ja viikonlopun Hesarikin oli vielä lukematta, niin mikäs sen parempaa. :) 

4 kommenttia:

 1. Nam! Näppärältä näyttää myös toi teidän kone. Meillä on sellainen Rancilion iso kone, mutta puristetut kahvinapit myös käytössä, ne on niin käteviä vaan! Mäkin oon tosiaan tällainen kahvihiiri ja saatan kotona lukiessa keittää useatkin kahvit (latet) päivässä. Ja suklaa on parasta seuraa kahvin kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Kersti: Joo toi kone on tosi näppärä ja niin ihanan pieni, kun ei meilläkään mikään liian iso keittiö ole. :) Tohon kahviin eli munkin tapauksessa latteeen jää kyllä niin pahasti koukkuun. :)

  VastaaPoista
 3. Aijai kun näyttää kahvisi hyvältä. Nams! Nyt mulle tuli himo saada samanlainen kone. Itseasiassa olen sitä ennenkin jo täällä ihaillut.. Tosiaan suklaa + kahvi on hyvää.

  VastaaPoista
 4. Reetta: Kiitos! Suosittelen kyllä niin lämpimästi tuota konetta, omastani en ainakaan suostu enää ihan vähällä luopumaan. Tulee niin hyvää kahvia, nam! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)