keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Illan viettelys.

En vaan voi olla ihastelematta tuota parvekkeen ihanaa jouluvaloa! Tosin se jää kyllä siihen joulun jälkeenkin tuomaan iloa tammikuun iltoihin. Ja huomasitteko tuon ihanan lumen, joka valuu alas katolta kuin pumpuli? Kyllä nuo lasit ovat vaan sitten kivat - talvi näyttää ihanalta niiden takaa, mutta pysyy juuri sopivan etäisyyden päässä! :) Ja heti kun kevät koittaa, voidaan ottaa parveke taas aktiiviseen käyttöön...


Itsenäisyyspäivän iltana herkuteltiin hieman! Ensin olin käynyt tietysti rehkimässä salilla. Herkkuna oli tällä kertaa leipomani omenakanelitäytteiset joulutortut sekä kalamestarin kylmäsavulohiviettelys. Vei taas kielen mennessään! 

Uusi mustavalkoinen keittiöliina Hemtexistä, keittiön värimaailmaan sopivasti..

Meillähän ei siis syödä joulutorttuja perinteisesti luumuhillolla, koska poikaystävä ei välitä siitä ja minulle se on ihan sama. Luumu on siis vaihtunut omenaan. Kaikki vieraat, joille ollaan tarjoiltu noita meidän omia versioita, ovat tykänneet! Itse asiassa luumulliset ovat aina jääneet viimeisiksi. Ehkä ne perinteet alkaa tulla muillakin ulos korvista? 


Ja sitten tuo viettelys! Voisin elää sillä! Mikään ei ole herkullisempaa hieman paahdetun ruisleivän päällä. Viettellys sisältää siis kylmäsavulohta, sipulia ja olisko tuo tahna smetanaa..? Voisi koittaa tehdä tuota joskus itsekin, sillä kaupassa hinnat ovat kohdillaan. Toisaalta herkkujahan kuuluukin syödä vain silloin tällöin, eivät ne muuten ole herkkuja... :) 

2 kommenttia:

 1. Nam, viettelys kuulostaa hyvältä!! :P Miten muuten teidän ruokailuryhmä, se ihana valkoinen pöytä ja tuolit, oletko laittanut niistä kuvaa? Muistelen vaan kun kirjoitit niistä ja itsekin himoitsen sitä pöytää :) Entäs eteisen lipasto/penkki? Olisi kiva nähdä kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Cato,

  Niin se kuulostaa, harmi vain etten löytänyt sitä Stoccalta! :( Täytyy varmaan tehdä sitten itse! :)

  Joo, vähän huonosti olen näemmä laittanut blogiin kuvia ruokailuryhmästä..mutta tässä postauksessa on juttua tuoleista: http://nannachica.blogspot.com/2010/04/kuusikko.html

  Ja tässä postauksessa vilahtaa hieman pöytää http://nannachica.blogspot.com/2010/07/placemats.html

  Ja olen ollut kyllä sekä pöytään että tuoleihin enemmän kuin tyytyväinen, joten suosittelen! Molemmat ovat pysyneet siisteinä ja pöytä on helppo puhdistaa! :)

  Sitä eteisen lipastoa en ole vielä saanut hommattua, pitää odotella ehkä joulun yli, mutta kovasti se kyllä himottaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)