maanantai 22. marraskuuta 2010

Keftedes.

Sunnuntaisin pitäisi syödä hyvin! Aina se ei ole mahdollista, mutta nyt otettiin aikaa ja panostettiin ruuanlaittoon. Kyllä se on vaan hyvää, kun jaksaa nähdä hippasen vaivaa! Olen muutenkin yrittänyt vähän uudistaa meidän viikottaisia "ruokalistoja", jotta saataisiin vaihtelua tai edes sävyeroja niihin normaaleihin arkipuuroihin. Hyviä vinkkejä löytyy blogeista ja esim. Ruokapirkasta. 

 Tuoretta persiljaa

Niin löytyi uusimmasta Ruokapirkasta myös sunnuntaisen ateriamme resepti. Kun kaipaa takaisin etelän lämpöön ja ennen kaikkea syömistä ulkona sekä niitä hyviä ruokia, niin mikä voisikaan olla parempi tapa lievittää ikävää kuin tehdä pieni matka Kreikkaan makujen muodossa?

Teimme siis Keftedesejä eli kreikkalaisia lihapullia tomaattikastikkeella ja lisukkeena oli tietysti perunamuusia ruohosipulilla maustettuna. Lihapullat tulisi tehdä ohjeen mukaan kokonaan lampaan jauhelihasta, mutta me laitettiin puolet tavallista sekaan. Oli muuten vaikeaa löytää lampaan jauhelihaa tähän aikaan vuodesta! Taitaa olla aika sesonkituote sekin. 


Itse pidin siitä, että lihapullissa maistui se lammas sekä yrtit ja valkosipuli. Kerrankin ruuassa oli makua! Myös miedosti chilinen tomaattikastike oli hyvää! Kyllä oikea ruoka on vaan parasta - onneksi tehtiin niin iso annos noita lihapullia, että niitä syödään vielä alkuviikollakin! <3 

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, nam!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. No on kyllä myös hyvän näköistä!!!:) Ruuanlaitto on tosi kivaa ja kyllä se kotiruoka on kaikist parasta <3

  VastaaPoista
 3. Päivi,

  Kiitos paljon! Se oli myös hyvää! :)

  Mongusti,

  Kiitos myös sinulle! Oikeassa olet, kotiruokaa ei voita mikään! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)