maanantai 18. lokakuuta 2010

Moderni 137 ja 158.

Näin sitä motivaatiota taas metsästetään, kun olisi vielä kaksi vaikeaa tenttiä edessä ennen pientä huilausta (= työt). Olen aiemmin hehkuttanut täällä blogin puolella kuinka vannon ehdottomasti kivitalojen nimeen. Mun logiikan mukaan ne ovat paloturvallisempia, jykevämpiä ja enemmän kotimaisempia (ei siis mökkimäisiä), mutta tiedä sitten lopulta tosta logiikasta..Nyt olen kuitenkin hiljalleen alkanut kääntämään takkiani - poikaystävän vähän kerrottua kivitalon "huonoista" puolista. 

Niinpä viikonloppuna aina pieninä vapaahetkinäni selasin puutalomalleja netissä ja löysinkin Kastellilta pari silmää miellyttävää talovaihtoehtoa. Myös Jetta-taloilla on pari kivaa taloa, mutta niitä en ole ehtinyt ehdottaa edes poikaystävälle vielä. Talon hankinta ei ole siis vielä moneen vuoteen ajankohtaista, jos koskaan, mutta nämä haaveilut antavat kummasti tsemppiä opiskeluun! Ja sitä, jos mitään tarvitaan nyt! 

Kastelli-talojen Moderni-malliston 137 on ensimmäinen suosikkini - se näyttää talolta eikä kesämökiltä vaikka puutalo onkin. Eniten minua häiritsee yleensä puutaloissa juurikin se maalaisromanttinen ilme tai kesämökkimäisyys, ei kiitos meille sellaista! Tästä uutuusmallista sen sijaan pidän kovin. 


Talossa on yhteensä neljä huonetta (aika optimi!) ja huoneistoalaa 137 neliötä. Tykkään myös siitä, että makuutilat on sijoitettu talon yläkertaan ja yhteiset tilat alakertaan. Ainoa mikä tuossa mättää pahasti, on yhdistetty keittiö/ruokailutila, mutta onneksi kaikki olisi muokattavissa... ;)

Toinen suosikkini löytyy niin ikään Moderni-mallistosta (158). Itse asiassa se on meidän molempien mielestä parempi kuin tuo ylempi. Myös tilaa olisi enemmän, sillä talosta löytyy yhteensä viisi huonetta ja neliöitä tuo 158. Tuo korkea tila on ehdoton lempparini: valoa ja tilavuutta - kyllä kiitos! Myös ruokailutilasta pääsisi kivasti kesäisin suoraan terassille ruokailemaan ja saunasta katokseen vilvoittelemaan. Tykkään! 


Myös Raatiherra-malliston numero 209 (linkistä näet talon) oli ainakin ulkonäöllisesti kovasti mieleeni, mutta neliöitä on ihan liioitellusti meidän tarpeeseen eli juurikin tuo 209. Huh, siinä olisi siivoamista! Tosin en sitten tiedä, että kuinka vaativaa tuollaisen talon pienentäminen olisi, jos poistaisi vaikka sen 60 neliötä (eli meidän nykyisen kämpän verran, hihi!)

Pakko kysyä nyt teidänkin mielipidettä: miellyttikö joku taloista vai ei mikään? 

Kuvat lainattu.

6 kommenttia:

 1. Se Moderni 158 on kyllä kiva. Siinä ensimmäisessä on aivan liian pieni olohuone! Olohuoneen pitäis olla ainakin 25 m2...meilläkin on nyt vähän tuon 25 m2:n alle ja tuntuu, että sais olla se muutama neliö lisää. Mitkä niitä kivitalon huonoja puolia on, olis kiva tietää, kun itsekin olen kyllä aina puutalojen kannalla ollut, mutta nyt on alkanut kivitalotkin näyttämään kivoilta:/

  VastaaPoista
 2. Soile,

  Kiitos kun kommentoit ja ihanaa kun kerroit mielipiteesi! Arvostan! :) Mäkin tykkään kovasti tuosta 158:ta! :) Hyvä tietää, että sen ensimmäisen olohuone on liian pieni, en olisi tullut heti ajatelleeksi, kun nykytilanteessa tuokin tuontuu suurelta. :D

  Niin, kivitalossa on ainakin se huono puoli, että ne maksaa aika reilusti enemmän kuin puutalot ja varsinkin se ulkopuolen rappaus. Mikäs siinä, jos on miljardööri, mutta kun ei meidänkään budjetti tule olemaan kovinkaan iso. :(

  VastaaPoista
 3. Itse juuri rakentaneena noista löytyy aika paljon huonoja puolia. Käytännön läheiset kokemukset opettaa hyvin, tietää tarkalleen mitä tekee toisin sitten seuraavalla kerralla:)

  Keittiö on minusta liian pieni kummassakin, tuossa 137 mallissa kun istuu pöydässä niin roskalaatikon luultavati mahtuu juuri aukaisemaan. Alemmassa tosin on ruokailutila erikseen että keittiöon voisi laittaa vain pienemmän aamiaspöydän, vaikka saarekkeeseen.

  Mutta nuo kodinhoitohuoneet on minusta aivan liian pieniä. Tätä ei itekään osannu aatella ennen kuin rakensi. Kun tuohon laittaa pyykkitelineen niin ei mahdu aukaisemaan kaappeja eikä ohi kulkemaan :/ Meilläkin kun on kaksi lasta niin sitä pyykkiä pestään monta kertaa viikossa. Alemmassa kyllä fiksusti aateltu tuo pyykinkuivaus pesuhuoneeseen, mutta en tiedä onko se kovin kaunis näky siinäkään.

  Alemmassa vanhempien makkari 11,5 neliöä, aivan liian pieni minun makuun.

  Teilläkin kun on koira niin kannattaa ehdottomasti miettiä sitä kura-aikaa :)

  Tämä nykyinen oli meille lähinnä vain se mihin nyt oli mahdollisuus, toki sisustettuna juuri sellaiseksi kuin halusimme. Seuraavaan taloon sitten enemmän tilaan poistain kaikki epäkohdat mitä tässä eläessään huomaa :)

  -Sanna

  VastaaPoista
 4. Sanna,

  Kiitos kovasti kommentistasi ja kiva kun kerroit käytännön esimerkkejä! :)

  Joo, siis tuon 137:n kohdalla emme missään nimessä sijoittaisi ruokapöytää sille varatulle paikalle, vaan siihen tulisi nimen omaan saarreke. :) Ruokapöytä menisi olohuoneen puolelle.

  Ja esim. päämakuuhuone (ts. vanhempien makuuhuone) olisi ehdottomasti yläkerrassa, tuo alakerran makuuhuone olisi lähinnä vaikka työhuone. Eihän siihen mahdu edes parisänkyä! :D

  Ja olet oikeassa, kodinhoitohuoneissa on todella vähän tilaa pyykkien kuivatukselle, sillä eihän niitä telineitä voi sijoittaa keskelle kulkuväyliä.

  Onneksi enoni on arkkitehti, että kun talonrakennus tulee ajankohtaiseksi, niin kipitän hänen juttusilleen, että vältettäisiin edes jotain virheitä! :)

  VastaaPoista
 5. Joo noita pohjiahan voi muokata melkeenpä miten vain :) Mulla tulee nämä näkökohdat lapsien kautta, teillä kun niitä ei vielä ole, tai haluatteko edes :)

  Mutta tommoinen iso vaatehuone makkarin yhteydessä, olisipa ihana!

  Itekin tykkään kovasti noitten taloen ulkonäöstä, moderneja puutaloja :)

  -Sanna

  VastaaPoista
 6. Sanna,

  Joo se on ehdottomasti vaan hyvä, että noita pohjia voi muokata melkein miten vaan! :) En sitten tiedä miten meidän näkökohdat aikanaan muovautuu, kun ei niitä lapsia tosiaan ole. :D

  Vaatehuone on kyllä ihan ehdoton, se on jo varma! :D Ja mäkin tykkään noiden ulkonäöstä, modernisuus on niin mieleen, en haluaisi asua missään mummolassa, hihi.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)