keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Arvio punaisesta paholaisesta.

No niin! Kerrankin sain pidettyä lupaukseni ja kirjoitettua asioista ajallaan. Olemme nimittäin testailleet Red Devil-robottia lisää ja nyt on aina antaa jonkinlainen arvio ja tuomio. Oman Devilimme tilasimme siis Verkkokauppa.comista. 


Jo nyt voin kyllä jo sanoa, että olen ihan koukussa. Kuinka houkutteleva onkaan ajatus, siitä että lähdet kauppaan ja joku imuroi asuntosi sillä aikaa. Näin me olemme tehneet! Tuon robotin voi siis jättää ihan hyvin yksinään siivoilemaan vaikka kauppareissun tai työpäivän ajaksi. Miksei yöksikin, mutta imurista lähtee kuitenkin hieman ääntä, joka voi häiritä herkkäunisimpia. Itse olen jo ääneen kyllä tottunut - se on aika lähellä oikean imurin ääntä, kuitenkin hieman hiljaisempi. 

 Imuri telakointiasemassaan...

 Miten imuri sitten käytännössä toimii? Imuri lataa itseään telakointiasemassa (täysi latausaika 3-5h), josta se lähtee sitten esim. ajastettuna liikenteeseen. Imurissa on UV-lamppu ja sensoreita, jotka "nuuskivat" likaa. Imuri siis jauhaa paikallaan niin kauan, kunnes ko. kohta on sen mielestä liaton. Ja ei kun eteenpäin! Red Devil kiipeää näppärästi myös useimpien mattojen päälle, joten ne eivät ole esteenä. Tosin meidän makuuhuoneen "karvamattoja" se ei sulattanut. Matot viedään siis jatkossa tuulettumaan imuroinnin ajaksi! 


 Virtuaalimajakka...

Ja jos et halua, että imuri menee johonkin tiettyyn paikkaan, esim. portaisiin, joissa on tippumis- ja rikkoontumisvaara, niin siihen kohtaan asetat virtuaalimajakan (pieni rasia), jolloin imuri kiertää kyseisen kohdan. Meillä tällainen virtuaalimajakka on mm. olohuoneen patterin edessä, sillä jostain syystä imuri jää sinne jumiin. Imuriin voi niin ikään liimailla "puskureita" eli pehmiketarroja, jos ei halua sen törmäävän herkimpiin huonekaluihin lujaa, jolloin vaarana voisi olla esim. naarmuja. Eipä se kyllä muutenkaan lujaa törmäile!

 Vuoden ällöttävin kuva! Ja kyllä, meillä oli edellisenä päivänä imuroitu..Miettikääpä sitä! 

Ensin olin kyllä sitä mieltä, että ei tuommoisesta voi olla mihinkään, mutta kun näin irtokarvamäärän ensimmäisen tyhjennyksen yhteydessä, niin mieleni muuttui samalla hetkellä. Ihan mahtavaa, että kodin perussiisteys pysyy yllä koko ajan, vaikka ei itse siivoisikaan päivittäin. Toki kerran viikossa otan ison imurin käteen ja käyn itse läpi koko asunnon. Aikaahan tämä siis todella säästää - jos itselläni on päivittäin n. tunti omaa aikaa, niin en todellakaan halua viettää sitä joka päivä imurin varressa! Ja meillä kun on imuroitava lähes joka toinen päivä.. :(

Tuomio on siis enemmän kuin positiivinen! Niin ja kysykää, jos jokin mietityttää! :)

13 kommenttia:

 1. Vau! Meillä oli taas pari päivää kyläilemässä tyttäreni poikaystävänsä koirien kanssa ja voi sitä karvan määrää! Koiraperheessä tuo on varmaan aivan loistava apu! Kyllä sitä pölyä kertyy nurkkiin nopsasti vaikkei olisi koiraakaan (meillähän on kyllä koira, mutta niin pieni ja siitä ei lähde karvaa....) että ottaisin tuon apurin ilomielin myös meille huristelemaan!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tuli jostain syystä kommentti kaksi kertaa, joten siksi poistin toisen;)

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs on tehokkaan oloinen vehje, ainakin tuon ällökuvan perusteella :D

  VastaaPoista
 5. Soile,

  Joo, mä en kanssa käsitä tota irtokarvan määrää! Luulisi, että tuo koira olisi tolla tahdilla jo karvaton, mutta kun ei.. :D Tuo imuri on kyllä niin kätevä apu arjen kiireisiin, että suosittelen lämpimästi! :)

  tahma,

  Sitä se todellakin on! Eikö ollutkin ällöttävä kuva! Ja tuollaisessa ällötyksessä elettäisiin täällä, jos ei lähes joka päivä imuroitaisi. :D

  VastaaPoista
 6. Eräällä tutulla oli tuo Red Devil 788. Ei toiminut ikinä kunnolla, eikä verkkokauppa.com saanut sitä ikinä korjattua. Jää myös tosi helposti jumiin. Onko muilla kokemuksia?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi,

  Kuluttajalla on myös aina oikeuksia jos hän osaa olla vain niistä tietoinen! :) Ja mun mielestä, jos laite takuuaikana rikkoontuu eikä sitä saada korjattua, niin tilalle pitäisi saada uusi vastaavanlainen tai rahat takaisin. :)

  VastaaPoista
 8. Vieläkö imuri toimii? Mikä mahtaa olla laitteen todellinen korkeus lattiasta? Menee hankintaan jos vain mahtuu sohvan alle...

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Joo hyvin toimii! On joka arkipäivä käytössä, viikonloppuisin siivotaan sitten ihan itse. :) Verkkokauppa.comin teknisten tietojen mukaan korkeus on 9 cm :)

  VastaaPoista
 10. Tervehdys!

  verkkokaupan sivujen mukaan majakka ohjaisi myös toisiin huoneisiin, miten se käytännössä onnistuu?

  ostin kyseisen laitteen hetki sitten mutta oman kokemukseni perusteella se ainoastaan kiertää tuon majakan osoittaman alueen.

  Kiitos etukäteen! :)

  VastaaPoista
 11. Tommi: Sorry kun vastaus viipyy! Harvoin tulee näitä vanhoja postauksia selattua läpi. Valitettavasti en kyllä osaa auttaa sua, sillä mullakin on se käsitys että majakka vaan ohjaa imurin kiertämään halutut kohteet :)

  VastaaPoista
 12. Mielestäni ainoa huono ominaisuus on että se takertuu mattoihin jos niissä on "hapsut". Muuten toimii hyvin ja joka päivä tulee tavaraa säiliöön (enimmäkseen koiran karvoja). Ei tällä hinnalla voi vaatia ihmeitä.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: Meillä ei ole onneksi hapsullisia mattoja joten tuota ongelmaa en ole kohdannut :) Harmi jos teillä kuitenkin käy! Ja toisaalta minusta se on vain positiivista, jos joku imuroi puolestani, se on jo paljon, joten pikkuvirheet sallitaan! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)