maanantai 6. syyskuuta 2010

Kreeta, part 2.

Poikaystävän syntymäpäivänä eli maanantaina lähdimme heti aamusta Haniaan, joka on iso kaupunki noin vajaan puolentunnin bussimatkan päässä Plataniaksen lomakylästä. Bussi oli tuttuun kreikkalaiseen tapaan ihan täynnä, mutta onneksi se oli varustettu ilmastoinnilla! Perillä kiertelimme sokkeloisilla kaduilla ruuhkan seassa kunnes löysimme Hanian kauppahallille, joka oli täynnä kaikkea mielenkiintoista aina juustoista ja mausteista lähtien nahkatavaroihin asti. Itse ostin kotiin pari pussia mausteita sekä tuliaisiksi pistaasihalvaa. 


Olin jo ennen reissua hieman googlaillut sekä lukenut muista blogeista Hanian shoppausmahdollisuuksista, jotka olivatkin yllättävän hyvät! Kaupungista löytyikin mm. Zara, Stradivarius, Bershka ja Pull and Bear.
Kaupat sijaitsivat vierekkäin, mutta muuten niitä ei ollut kovinkaan helppo löytää - ihan sattumalta osuimme kohdalle. Harmikseni en löytänyt mitään ostettavaa noista kaupoista, sillä valikoimat olivat vielä pääasiassa aika kesäisiä. Ja ihan turha ostaa enää tässä vaiheessa syksyä kesävaatteita. Pari kivaa syysjuttua olisin löytänyt, mutta niissä ei sitten taas ollut sopivaa kokoa, niin tyypillistä! 


Hanian satamasta... 


Vaatekaupoista jatkoimme kiertelyä nahkakujan kautta satamaan päin. Matkalla poikkesimme  Starbuckissa, josta ostimme poikaystävän kanssa ihanan makeat välipalat - itse söin suklaalla täytetyn croissantin! Vei kielen mennessään..


Meidän oli tarkoitus vain käydä satamassa, mutta osuimmekin sitten keskelle venereissuja kauppaavia yli-innokkaita kreikkalaisia. Eräs heistä saikin myytyä meille tunnin mittaisen venereissun, jonka aikana oli mahdollisuus nähdä eksoottisia kaloja sekä käydä uimassa. Vene oli siis varustettu lasipohjalla, jotta kalat olisi helppo nähdä. Sukeltaja hakemassa kaloja..


Hanian 700 vuotta vanha majakka..


Ei tullut tietenkään mieleen vilkaista merelle ennen kuin varasi venematkan..Maanantai oli nimittäin erittäin tuulinen päivä ja merenkäyntiä riitti. Jouduimme istumaan pienessä veneessä vartin ennen kuin matkamme pääsi alkamaan ja siinä vaiheessa ainakin minulla oli jo niin huono olo, että olisin voinut jäädä satamaan..Muut lohduttelivat, että kyllä se siitä tasoittuu kun päästään matkaan, mutta mitä vielä..Aallot sen kuin suurenivat ja vene meinasi heittää ympäri. Ei kyllä ollut ihan veneretki Nannan makuun! :) Emme myöskään nähneet lasipohjan läpi kuin ihan pieniä kaloja sekä merisiilen, joka näytti kyllä niin muoviselta kuin vaan voi. No tulipa sellainenkin meriretki koitettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)