torstai 26. elokuuta 2010

Stressivatsalle.

Minulla on aina ollut herkkä vatsa ja melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa jännitän vatsallani. Silloin ei ruoka maistu ja vatsa on kipeä. Ei kivaa! Nyt kuitenkin aloitin viisaana jo hyvissä ajoin matkalle valmistaumisen ja etenkin vatsani vahvistamisen. Kaksi viimeistä matkaa kun ovat menneet hieman pieleen siinä mielessä, että en ole pystynyt syömään juuri mitään. Tällä kertaa teen kaikkeni, jotta niin ei kävisi!

Näistä asioissahan ihmiset voi jakaa karkeasti kahteen koulukuntaan: niihin, jotka uskovat seuraaviin juttuihin ja niihin jotka eivät ikinä uskoisi niihin. En nyt ala ottamaan kantaa siihen, mikä on oikea uskomus ja mikä ei. En ole aina itsekään varma tuotteiden tehosta, mutta kuten sanottu, haluan tehdä kaikkeni, jotta matka olisi onnistunut! (koputtaa puuta!) 


Aloitin jo siis heinäkuussa maitohappobakteerikuurin, sillä ainakin omaa vatsaani ne rauhoittavat. Varsinkin kun ulkomailla pöpöt ja ruuat ovat niin erilaisia, on tärkeää että vatsa saa jotain tuttua ja turvallista. Aion jatkaa kuuria myös ulkomailla. 

Ja nyt vajaata viikkoa ennen matkaa, aloin juomaan kerran päivässä yhden Danonen Actimel-shotin. Kaksi vuotta sitten Mallorcalla poikaystävä osti niitä minulle kun itse makasin sängyn uhrina ja ainakin silloin ne helpottivat oloa. Saattoihan sekin helpotus tietysti olla pään sisällä, mutta ainakin nuo mansikanmakuiset shotit ovat hyviä! Ja ei sitten puhuta siitä sokerin ja rasvan määrästä mitään..Normaalissa arjessa en ikinä joisi noita säännöllisesti. En ole mikään ekohippi, mutta jotain rajaa tuossa yksittäispakkaamisessakin, kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)