perjantai 27. elokuuta 2010

Kuvakirja.

En halua edes vielä ajatella aikaa etelänmatkan jälkeen, mutta sen verran on tullut mietittyä että haluan jollakin tavalla saada lomakuvat talteen. Tietysti ne ladataan tietokoneelta ulkoiselle kovalevylle ja ehkä poltetaan myös cd-levylle, mutta silti olen hieman vanhanaikainen. Tykkään nimittäin vieläkin katsella paperisia kuvia ja laittaa niitä valokuva-albumiin. Monet kuvat olenkin ikuistanut albumeihin ja niissä muistot pienine kertomuksineen säilyvät hyvin. Nyt löysin kuitenkin hyvän vaihtoehdon perinteiselle albumille, jota ajattelin loman jälkeen kokeilla...


Nimittäin netissä voi ladata esimerkiksi Ifolorin kuvapalveluun kuviaan ja teettää niistä vaikkapa kuvakirjan. Kokoja ja erilaisia vaihtoehtoja näytti olevan tosi monipuolisesti. Näin säästyisi siltä valokuvien liimaamiselta ja muulta askartelulta, vaikka onhan sekin tietysti välillä ihan rentouttavaa. Mutta kyllähän nekin tarvikkeet maksavat jonkin verran, joten tuskin kuvakirja tulisi hinnaltaan paljoa kalliimmaksi. Esimerkiksi A5 -kokoinen vaakamallinen kirja 36-72 kuvalle kustantaisi 16,95€. 


Toki kuvakirja on myös mahtava joululahjaidea esimerkiksi matkassa mukana olleille kavereille.. ;) 

Kuvat lainattu.

4 kommenttia:

 1. Kuvakirja on aivan mahtava idea! Lahjanakin!
  Itse teetin pojan ensimmäisestä puolesta vuodesta kuvakirjan (käytin jonkun tarjouksen hyväksi) ja ajattelin teettäväni sellaisen aina säännöllisin väliajoin. Kokoamisessa oli loppujen lopuksi NIIN valtavan kova työ, että enpä ole saanut enää aikaiseksi.. ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo kirja on kyllä ihan superkiva, itse olen tilannut tuollaisen SmartBook A4 pystynä, liimasidonnalla ja sitä on kyllä ollut mukava selailla.

  Nyt työn alla on kaikki kuvat vuosilta 2008-2010. Pitäisi yrittää muistaa vuosittain tilata kuvat, niin ei olisi niin hirveää hommaa kuvien läpikäymisessä ja kirjan kokoamisessa.

  VastaaPoista
 3. Itse olen saanut sellaisen 50-v matkasta tyttären tekemänä. Ihana! Nyt on ajatuksena tehdä australian tädille tästä kesäst , kun hän on ollut suomessa kolme kuukautta. Siihen on mahtunut juhlia jos jonkinmoista, häitä ja synttäreitä ym kuvattuja juttuja.
  Olen myös teettänyt julisteita omista kuvista sekä kalentereita, ja kaikki on olleet aivan ihania.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 4. Jellona,

  Joo lahjana kuvakirja olisi varmasti enemmän kuin mieleinen monelle! Itse ainakin tykkäisin! :) Harmi kuulla, että kokoamisessa oli hommaa..täytyy katsoa kuinka kauan itsellä menee. :D

  Gemma,

  Kiitos kommentistasi ja kiva kuulla! :) Sullahan on iso työ sitten alla, jos aiot käydä läpi parin vuoden kuvat! :)

  Päivi,

  Tuollainen kuvakirja lahjana on varmasti mieltä lämmittävä! Harmi etten ole itse tajunnut ideaa aiemmin! Kalenterikin omista kuvista voisi olla tosi hyv' idea! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)