torstai 29. heinäkuuta 2010

Uutta keittiöön!

Vielä tämän kesän projektina meillä on hieman uudistaa keittiötä eli toisin sanoen maalata keittiönkaapit sekä samalla ajattelin uusia myös vetimet. Jossain vaiheessa mietimme kaappien uusimista kokonaan, mutta kaapit eivät taida olla kooltaan kovinkaan standardimittaisia, joten projektista olisi tullut kallis. Ja ovet ovat kuitenkin kunnoltaan erinomaisia (ehkä noin viisi vuotta vanhat) joten koitamme saada uudistettua ilmettä maalin avulla. Eli päästä eroon siitä ruohonvihreästä väristä, joka on aivan kaamea! 

Kaapinovista tulee maalauksen jälkeen toivottavasti valkoiset ja suht kiiltävät. Ne siis käsitellään myös lakalla. Uusiin oviin sopisikin mielestäni suht eleettömät ja modernit vetimet ja katselinkin jo joitakin vaihtoehtoja Ikean nettisivuilta. Ai miten niin olen innokas? 

 
Onneksi vetimet eivät ole hinnalla pilattuja, sillä maali itsessään tulee lohkaisemaan hyvän osuuden budjetista. Ikean sivuilla ylläolevat neljä mallia kiinnittivätkin eniten huomiotani ja olen aika kahden vaiheilla. Toisaalta alla olevat nuppimaiset vetimet houkuttelisivat, sillä tällä hetkellä meillä on suhteellisen suorat vetimet ovissa. Tykkään varsinkin noista Attest-nimisistä vetimistä! Tietysti poikaystävänkin mielipidettä olisi hyvä kysyä.. ;)

Yläpuolisista vetimistä eniten miellyttää varmaankin tuo Värde. Tällaisiä makuasioita on kovin vaikeaa vain selittää! Toisaalta Lansa olisi ihanan eleetön ja suora. Jos olisi mahdollista, niin ovissamme ei olisi lainkaan vetimiä, mutta se toteutetaan vasta sitten seuraavassa keittiössä..


Kuvat lainattu.

6 kommenttia:

 1. Noi Attest-vetimet on ihanat! Ainakin mun silmää miellyttää, sopivan yksinkertaset :) Ja turhaan sitä uusis kaikkia ovia jos ne kerran on hyväkuntoset, maalikin tekee jo paljon :) Otan osaa ton ruohon vihreän kaappien värin johdosta, meillä onneks kaapit oli ihan valkoset kun muutettiin, mut lattia sen sijaan turkoosin vihree....

  VastaaPoista
 2. Anna,

  Turkoosi lattia?? Voi apua! Onneksi saitte sen uuden lattian! :) Ja joo, noi Attest-vetimet on kyllä tosi kivat - saa nähdä mihin me lopulta päädytään! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, toista kertaa kommentoin tänne sinun blogiisi... Itsekin vuosi sitten keittiöremppaa tehneenä halusin antaa pienen varoituksen sanan noista Lansa-vetimistä :). Itsellekin ne laitettiin ja eipähän silloin suunnitteluvaiheessa tullut edes mieleenkään, että ne vetimet tulisi mittailla ennen ostoa, että varmasti sopivat hyvin oviin ja että ovet mahtuvat avautumaankin... Tein omassa keittiössä klassisen remppaajan virheen ja ostin vetimet mittailematta ensin ovia ja niiden avautumissuuntia. Nyt sitten parissa ovessa Lansat kolisee avatessa toisiinsa ja parissa ovessa vetimet osuvat avatessa seinään... Joten kannattaa miettiä myös ovien avautumisten suhteen sitä vetimen valintaa :).

  Jos vain budjetti riittää, suosittelen ostamaan Ikean keittiökaapinovet. Itselle ostin kaapinovet Ikeasta, vaikka meidän kaappimme ovatkin 90-luvun alusta ja vain alakaapit ovat nykystandardin mukaiset. Ostin yläkaappeihin hieman korkeammat ovet kuin mitä kaapit ovat ja kävin leikkauttamassa ylimääräiset pois puusepällä, jolla on kunnon koneet sitä varten. Itsekin leikkaamista voi yrittää, jos vain omistaa kunnon laitteen, huonot laitteet nimittäin repivät oven pinnoitteen pilalle leikatessa. Ovista ei huomaa mitään ja hienot ovat, vaikkakin vetimet aina silloin tällöin kolisee :). Ja puuseppä otti leikkauksesta maksua hirveät 15 euroa :).

  Tsemppiä keittiöremppaan :)!

  VastaaPoista
 4. Mä kävin muuten just äsken Indiskasta, sieltä löytyi tosi kivoja ja erilaisia vetimiä. Mustaa rautaa mm. :) Bongasin sieltä sellaisen mustan rautatangon seinään, johon vois laittaa roikkumaan muutamat keittiövälineet, u know. :)

  VastaaPoista
 5. Mä kävin muuten just äsken Indiskasta, sieltä löytyi tosi kivoja ja erilaisia vetimiä. Mustaa rautaa mm. :) Bongasin sieltä sellaisen mustan rautatangon seinään, johon vois laittaa roikkumaan muutamat keittiövälineet, u know. :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi,

  Kiitos pitkästä kommentistasi ja vinkeistä! Kiva että löysit blogiini uudelleen! :) Itse asiassa kävimme eilen ostamassa Ikeasta uudet vetimet ja avomies onneksi tajusi ensin mitata minkälaiset niiden pitäisi olla. Eli uudet vetimet ovat täsmälleen samankokoiset kuin edelliset, joten meillä tuota kolisemisharmia ei pitäisi tulla! :)

  Ja kiitos tuosta puuseppä vinkistä! Olemme jo ostaneet ovia varten maalit ja muut, joten taidamme ensin kokeilla niillä ja jos jälki ei ole hyvää, niin sitten teemme ehdottomasti noin kuin ehdotit! :)

  COCO,

  Oih, kiitos ihana vinkistä! Arvaa vaan, olenko mä aina himoinnut just sellaista tankoa mihin olis kiva ripustella kaikkea! ;) Siispä Indiskaan kuolaamaan..

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)