tiistai 27. heinäkuuta 2010

Omasta maasta.

Toukokuussa tuli ostettua normaalien parvekekukkasten lisäksi myös mansikka-amppeli - poikaystävä kun olisi halunnut sen jo viime vuonna. Luonnollinen valinta mansikan paikaksi oli parvekkeella oleva vaatepidike (vai miksi sitä sanotaan?), sillä siihen amppelin sai roikkumaan. Paikka on hyvin aurinkoinen, ainakin toiselta puolelta, mutta silti saimme odotella jokusia viikkoja ennen kuin mansikka alkoi herätä henkiin. Jonkinlainen lannoite olisi voinut tietysti nopeuttaa prosessia, mutta ihan niin puutarhaekspertti en ole.. ;) 


Nyt kuitenkin parina viimeisenä viikkona on oma pieni mansikkasatomme alkanut kypsyä! Uusia kypsiä mansikoita on päivittäin ja lisää raakileita tulossa. Kivaa! Maultaan mansikat ovat aika vaihtelevia, sillä jotkut ovat todella pehmoisia ja makeita kun taas jotkut muistuttavat enemmän metsämansikkaa. Pahoja ne eivät kuitenkaan ole. Ihan kivaa saada vähän satoa omastakin maasta - näin kaupungissa..Seuraavana kesänä voisikin kokeilla vaikka ruukkuchiliä tai -tomaattia. 

2 kommenttia:

  1. ihanan näköisiä mansikoita :) meillä oli kanssa salaattia, ruohosipulia, mansikkaa ja chiliä, mutta mansikat ja chilit kuoli, kai sitten oli niille liian kylmää :( ens vuonna sitten uudelleen.. salaatit ja ruohosipulit onneks jäi henkiin ja maistu hyvältä. Tulee kyl aina hyvä fiilis kun saa syödä jotain itse kasvatettua suoraan omasta maasta :)

    VastaaPoista
  2. Anna,

    Kiitos! :) Ohoh, teillähän on ollut kasvamassa sitten vaikka mitä herkkuja! Ja varsinkin ruohosipuli on vielä niin hyvääkin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)