tiistai 8. kesäkuuta 2010

Ehdotus.

Elokuussa tulee täyteen kaksi vuotta siitä kun muutin pois kotoa. Oma huoneeni on siellä vielä aika samannäköinen kuin muuton jälkeenkin. Tosin nykyään se toimii lähinnä varastona, hehe. Vanhempieni asunto on vain muutamaa neliötä suurempi kuin tämä meidän asunto, mutta silti se tuntuu paljon pienemmältä! Älä nyt pahastu äiti, mutta kiinnyt ihan liiaksi materiaaliin! Mitään ei ole ikinä voinut heittää pois. Olen löytänyt eteisen kaapista mm. uimakellukkeeni..osaan kyllä jo uida, että ne voisi laittaa eteenpäin. Enkä nyt tarkoita tällä myöskään sitä, että jokaisella täytyisi olla samanlainen sisustusmaku kuin itselläni on, jokaisen pitäisi tykätä tilavuuden tunteesta eikä kukaan saisi kiintyä materiaaliin. Kukin taplatkoon tyylillään! 

Silti yksi ilta innostuin miettimään vanhempieni asuntoa ja kuinka siitä saisi omasta (!) mielestäni viihtyisämmän. Tässä muutamia ehdotuksiani...


Päämakuuhuone: Koska tyhjiä makuuhuoneita on nykyään kaksi ja äitini nukkuu minun huoneessa, niin päämakuuhuoneesta voisi hyvin hävittää parisängyn ja ostaa siihen tilalle yhden hengen sängyn. Näin pieneen huoneen tulisi paljon enemmän tilaa ja sängyn sivulle voisi hankkia vaikka Ikean kätevän Malm-sarjan lipaston. Tällä hetkellä kun makuuhuoneeseen ei mahdu muuta kuin se sänky...


Oma huoneeni: Ensinäkin siivoisin omat tarpeettomat tavarani lopullisesti pois huoneesta ja hävittäisin vanhan valkoisen lipaston, joka on aika huonossa kunnossa. Lisäksi vaihtaisin nykyisen maton (joka on ennen ollut olohuoneessa) pois, uuteen ja freesimpään. Jotenkin oma huoneeni olisi viihtyisämpi, jos sisustus olisi yhtenäisempi. Keittiö: Omasta mielestäni pahin murheenkryyni! Ensinäkin jokaista kotiin tulevaa aikakausi- tai ilmaisjakelulehteä ei tarvitse säilyttää..Ja nekin jotka haluaa säilyttää, voisi säilyttää jossain nätissä korissa, ei muovikärryssä. Toisekseen vaihtaisin tietokonepöydän tälle vuosituhannelle..Hävittäisin keittiön ruokapöydän ehkä kokonaan, olohuoneessa kun on toinenkin.. Mihin kaksi ihmistä tarvitsee kahta pöytää? Myös arkkupakastin saisi vaihtua sirompaan versioon, nykyään kun se on täynnä vuodelta -95 olevia mustikoita. 


Olohuone: Olohuone on vanhempieni asunnossa ehkä se viihtyisin huone! Päivittäisin kuitenkin sohvapöydän tälle vuosituhannelle. Esim. Ikeasta saa halvalla nättejä pöytiä, joissa ei ole alataso notkahtanut. Toisaalta sohvapöytää ei välttämättä tarvitse lainkaan, sillä Hesarinkin voi lukea ruokapöydän ääressä. Itse saattaisin laittaa sohvapöydän tilalle ison rahin. Vaihtaisin myös sohvatyynyt toisen värisiksi, mielestäni sininen ja vihreä eivät vaan sovi yhteen. Seinille laittaisin joitain tapetteihin sopivia tauluja. Kattolampun vaihtaisin.  


Kuvat lainattu

2 kommenttia:

  1. Mä taas aina suunnittelen kunnon remonttia (+ siihen sopivaa uutta sisustusta) mun vanhempien kotiin :D

    VastaaPoista
  2. Nina,

    Hihi, olishan se tosi kiva suunnittella joo oikein kunnon remontti myös jonkun toisekin kämppään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)