sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kesäparveke.

Nyt on saatu vihdoin laitettua parveke kesäkuntoon! Silloin kun oli ne kovat helteet kuun alussa, niin kannettiin äkkiä kalusteet kellarista parvekkeelle, mutta ei kyllä siivottu sitä mitenkään. Nyt sitten saatiin vihdoin lattia pestyä oikein juuriharjalla ja samaan syssyyn piti tehdä myös yksi kauan haaveiltu hankinta - nimittäin ne parvekelaatat


Uusi lattia asennettu...

Sittarista löytyivät kaikkein halvimmat laatat ja muutenkin ne vaikuttivat ihan hyviltä. Joten eilen sitten haettiin niitä 14 pakettia hintaan 10€/paketti. Laatat olivat suhteellisen helppo asentaa, vaikka enhän minä niitä asentanut, mutta helpolta se näytti... :) On ne nyt vaan kyllä tosi kivat ja nätit, tykkään kovasti! Muuttui parvekkeen ilme kertaheitolla paremmaksi!


Vitollakin on oma kesäpaikka. 

Alkuviikolla haettiin myös kesäkukkia äidin ja poikaystävän kanssa. Käytiin Plantagenissa, joka oli kyllä suuri pettymys sillä siellä ei ollut lainkaan orvokkeja. Miten se voi olla mahdollista?! Juuri niitä olisin halunnut..Otettiin Plantagenista sitten vaan amppelimansikka ja pari pelargoniaa, jotka jäivät äidiltä ylimääräisiksi. Kotimatkalla poikettiin vielä Terrassa, koska olin ihan varma että siellä olisi niitä orvokkeja mutta eipä ollut sielläkään! Ei voi ymmärtää! Ostettiin sitten halvimpia kesäkukkia mitä siellä oli, taisivat olla euron kappale..Ei mitään tietoa mitä ovat lajikkeeltaan, mutta kyllä noi nyt tämän kesän menevät. Onneksi meillä on se mansikka, tykkään siitä kovasti! 


Muuten parvekkeelle ei tarvinnutkaan ostaa kalusteita, sillä tuolit ja pöytä ovat hankittu jo edellisinä vuosina. Pöytä on Ikeasta ja tuolit Hobby Hallista.
 Kyllä nyt kelpaa kesäillä parvekkeella! 

12 kommenttia:

 1. Tuollaisia ollaan etsitty parvekkeelle! Osaatko sanoa mikä on noiden koko? ja teidän parvekkeen koko :) meillä kun on 1,8m x 2,8m. hyvältä näyttääja halvalla pitäis saada.

  VastaaPoista
 2. Heidi K.,

  Laatat on kooltaan 30cm*30cm ja meillä niitä meni 55kpl. Meidän parveke on kooltaan suunnilleen 1,50*3,40m eli vähän eri kokoinen kun teillä. Eli teillähän niitä menis vähemmän kuin meillä, jos osaan yhtään loogisesti ajatella.. :)

  VastaaPoista
 3. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen laattoja näyttäis menevän Heidi K parvekkeelle 54kpl eli samat 14 laatikkoa ja samankokoinen pieni rako jäisi sivuille kuten meilläkin joka ei ole häiritsevä.

  VastaaPoista
 4. Siinä meni se mun looginen ajattelu. :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä, nyt on oikein nätti kesäparveke! :)

  VastaaPoista
 6. Todella nätit laatat ja kivan näkönen parveke muutenkin :) meille kans tommonen mansikka-amppeli! täytyy lähtee plantageniin metsästämään siis :) Olipa kumma ettei niiin peruskukkia kuin orvokkeja löytyny edes plantagenista??!!? Huh.. mutta kivoja on noikin mitä olitte ostanu :) mun lemppari teiän parvekkeella on toi kukka puupölkyn päällä, se on jotenkin niin kesänen :)

  VastaaPoista
 7. Anna,

  Ei kannata ostaa Plantagenista mansikka-amppelia, sillä sen saa 5€ halvemmalla Terrasta! :D Kiva kun mekin huomattiin se jälkikäteen..Ja joo, tosi ihme ettei edes peruskukkia ole enää! Ja kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. Marge,

  Kiitos paljon, kiva jos joku muukin on sitä mieltä! :)

  VastaaPoista
 9. Mikäli en ihan väärässä oo niin noi kukat on petunioita. Ne pysyy nätimpinä jos niistä nyppii aina sit noi kuihtuneet kukat heti pois, saatto olla niin että mahollisesti sitte kukkii pidempään tai jotain... Tuli kyllä kivan näkönen parvekkeesta noilla laatoilla, tosi viihtyisä.

  VastaaPoista
 10. heli,

  Okei, kiva tietää! :) Joo tosta kukkien nyppimisestä oon kuullut aiemminkin, oon vaan tosi laiska. :D Kiitos! :)

  VastaaPoista
 11. Nanna ja inspiroiva partsi, ethän pahastu, lainasin yhtä kuvaasi oman blogin puolelle?

  http://minesdaydream.blogspot.com/2011/04/parveke.html

  :)

  VastaaPoista
 12. Minna: En toki! Kiitos vain itsellesi kunniasta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)