torstai 15. huhtikuuta 2010

Suunnittelua.

Tämä kevät on kyllä saanut taas mun "pesänrakennusvietin" oikein kukoistamaan. Hehe. Tällä kertaa kohteena on (edelleen) se keittiö, jonka ilme onkin parantunut jo huomattavasti. Täältä voit kurkata miltä keittiömme näyttää. On mm. uusi viinilasiteline, liesi, uuni, astianpesukone ja työtaso. Mutta kuten olen täälläkin jo monesti valitellut, niin keittiön ruohon väriset kaapinovet herättävät minussa lähinnä vain oksennusreaktion. Oikeasti, lähes mikä muu väri olisi parempi kuin se vihreä! Onneksi tässä asunnossa on aina pätenyt aika hyvin sanonta "ei se voi mennä ainakaan tästä huonommaksi.." Niin on myös noiden kaappien kohdalla. 

Kaappien rungot ovat kuitenkin erittäin hyvässä kunnossa, joten niitä ei ole tarkoitus vaihtaa. Minulla ei ole myöskään innostusta alkaa tuhlaamaan lähes tuhatta euroa kunnon keittiöremonttiin, joten opiskelijaystävällinen toteutusvaihtoehto on nyt hakusessa! Olenkin viettänyt nyt useamman illan selaten nettiä ja etsien vinkkejä, että miten saataisiin hinta-laatu-suhteeltaan paras ratkaisu meillle. 

Haaveena olisivat nämä Soilen vinkkaamat Ikean kaapinovet, mutta hinta taitaa olla hieman liian korkea, nyyh! Väri tulee kuitenkin olemaan ehdottomasti valkoinen ja mieluusti edes hieman korkeakiiltoinen. Ennemmin siis kiiltävä kuin mattapintainen. 

Halvempana vaihtoehtona voisivat olla alla olevat Ikean kaapinovet, mutta ongelmana on se etten löydä ainakaan netistä vaakatason ovia. Meillä kun on semmoisia muutama kappale. Toinen ongelma on se, että en ole varma ovatko kaappimme standardimittaiset. Itse kun tuossa niitä ovia mittailin, niin en saanut tasasenttejä..Hmm..

Nettikeskusteluista olenkin sitten bongaillut vinkkejä ovien maalaamiseen. Se tulisi epäilemättä kiristämään hermoja ja viemään enemmän kuin paljon aikaa, mutta poikaystävän mukaan sen ei pitäisi olla mahdotonta. Ja kuten todettu, tuskin jälki olisi pahempaa kuin tuo ruohonvihreä väri! :) Nyt himottaisikin ajella vaikka Terraan kyselemään vielä ammattilaisilta vinkkejä ja mahdollisesti ostamaan tarvikkeita. 

Onko sinulla jotain vinkkejä projektiimme? Mistä saisi halvalla ovia, miten koko projekti olisi kannattavinta toteuttaa? Kaikki vinkit olisivat enemmän kuin tervetulleita! :)

Kuvat.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Löysin blogiisi tuolta Charin sivuilta. Me maalasimme edellisessä (vuokra-)asunnossamme keittiönkaappien muovi- tms. pintaiset ovet valkoisella korkeakiiltoisella kalustemaalilla. Alle laitettiin otepohja koska ovet olivat jotain muovipinnoitetta mutta puiset ovet voi varmaan hioa ja maalata suoraan tai sitten laittaa tavallisen pohjamaalin alle.

    Tietty se oli jonkinmoinen urakka, meillä taisi mennä yksi viikonloppu siihen, mutta paransi keittiön ulkonäköä huomattavasti pienellä rahasummalla.

    VastaaPoista
  2. Cato,

    Mukava kuulla että löysit blogiini! :) Ja kiitos tsemppaavasta kommentistasi - ovien maalaaminen on siis mahdollista! :) Itsellä suurin ongelma taitaa olla juurikin siinä, että en tiedä mitä materiaalia nuo meidän ovet oikein ovat. Välkky olen. :D mutta joo, "uudet" ovet pienellä rahasummalla houkuttelevat enemmän kuin paljon! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)