lauantai 13. maaliskuuta 2010

Casal Garcia.

Täytyy myöntää, etten ole oikein viinien ystävä enkä kyllä oikein tiedäkään niistä mitään. Vain kerran olen ollut silleen ihan oikeasti maistelemassa viinejä. Muuten kokemukseni viineistä eivät ole kovin positiivisia (köh köh!) Yleensä kun jossain on tarjolla viiniä, niin joudun vain kiusalliseen tilanteeseen kun sitä kitkerää litkua pitää nieleskellä ja vielä esittää sen olevan hyvää...


Yliopistoystäväni toi kuitenkin illan istujaisiin valkoviinin nimeltään Casal Garcia. Hän kertoi sen olevan vähän "kuoharimainen" eikä kovin kuiva, joten ennakko-odotukseni olivat tällä kertaa jopa innostuneen positiiviset. Viini oli kuin olikin tosi hyvää! Kuoharimaisuus näkyi pienenä hiilihappopitoisuutena eikä viini ollut lainkaan kuiva, vaan lähinnä hedelmäinen ja pehmeä. Mieleen tuli jotenkin kesäiset puutarhajuhlat, joissa voisi siemailla fiinisti tätä viiniä ja nauttia hyvästä serasta. Tykästyin niin kovasti, että uskallan ostaa tätä viiniä joskus itsekin ja suositella sitä teillekin. :) 


Myöskään hinta ei ole paha - Alkossa tämän portugalilaisen viinin hinta on vain 7,45€. Tykkäsin muuten kovasti kun juotiin viini lähes jääkaappikylmänä, maistui paljon paremmalta kuin huoneenlämpöisenä! Vaikka oikeasti sitä ei kai kuuluisi juoda noin kylmänä, mutta kuka niitä sääntöjä muistaa.. ;)  

4 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä; täytyypäs kipaista maanantaina Alkosta ja maistella kun vietetään äiti-tytär -iltaa toisen äiti-tytär parin kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Pitäisi varmaan maistaa tuota, kun yleensä viinin maku saa minut vain kananlihalle :D

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Soile,
  kannattaa juu kipaista Alkoon - viini oli oikeasti positiivinen yllätys! :)

  Ann,
  kannattaa. Tuttu tunne tuo että iho menee kananlihalle. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)