tiistai 9. helmikuuta 2010

Keittiö.

Vihdoin sain meidän keittiön kuvattua, mutta kuvat eivät todellakaan ole laadukkaita, koska kameran mielestä valoa oli liian vähän. Ja salamakuvat ovat mitä ovat. No joo. 

Kun me muutettiin tähän asuntoon, niin keittiöhän oli periaatteessa ihan hyvässä kunnossa (lukuunottamatta seiniä ja lattiaa) ja meidänhän ei pitänyt remontoida koko keittiötä ollenkaan, mutta kuinkas sitten kävikään. Ei sillä, tykkään tästä uudesta keittiöstä ihan hirmuisesti! 


Vanhassa keittiössä ärsytti eniten kuitenkin vihreät (!!) kaapin ovet, joita ei voi maalata. Ne kyllä ärsyttävät edelleen ja ovatkin varmasti vaihtovuorossa jossain välissä. Vielä kuitenkin ne saavat kelvata. Vanhassa keittiössä oli myös oveton oviaukko, joka purettiin (onneks!) ja nythän meidän koko asunnossa on samaa lattiaa ja ilman kynnyksiä. En muutenkaan oikein ymmärrä kynnyksen ideaa...Seinältä purettiin pois järkyttävä puunvärinen puolipaneli ja keltainen tapetti sai lähteä. Tilalla on nyt yksivärinen seinä, josta oli kuvia vanhan blogin puolella. 


Uudistetussa keittiössä on siis uusittu työtaso, joka on nyt väriltään lähes identtinen lattian kanssa. Ei todellakaan sovi kaappien kanssa yhteen, mutta asia muuttuu sitten joskus. Hankimme myös keraamisen lieden, joka on upotettu työtasoon. Ennenhän hella katkaisi työtason inhottavasti. Nyt meillä on siis enemmän yhtenäistä työtilaa. Ainoa huono puoli tuossa työtilassa on se, että kun mä olen tosi lyhyt ja työpöytä normaalia korkeammalla, niin esim. pullaa mä en ainakaan leivo siinä.. 
Ostimme myös vihdoin sen astianpesukoneen (rakkautta!!!), joten työtason vaihdon yhteydessä myös tiskiallas vaihdettiin pienempään ja söpöön pyöreään. Käsin kun tiskataan enää lähinnä paistinpannu ja viinilasit, niin mihinkäs sitä tarvitsisi kaksaltaista tiskiallasta. 


Mietimme tosi kauan tuota astianpesukoneen paikkaa, sillä keittiön pohjapiirroksessa lukee, että sille on paikka tehty ihan oikeasti, mutta me ei olla vielä sitä löydetty. Niinpä päätimme luopua ikkunan vieressä olleesta siivous- eli romukaapista ja siirtää jääkaappi sen tilalle. Jääkaapin paikalle tiskipöydän viereen tuli siis astianpesukone ja suoraan sen yläpuolelle hella, joka on myös uusi. Ne ovat siinä nyt kuin tornina. "Tornin" yläpuolelle jäi kuitenkin vielä tyhjää ja turhaa tilaa. Yksi kaunis päivä sitten keksin, että siirretään olohuoneessa olevasta puolityhjästä vitriinistä viinilasit siihen tornin päälle ja näin päästään eroon vitriinistä. 


Niinpä poikaystävä nikkaroi kaksiosaisen viinilasitelineen, jonka yläosassa roikkuu neljässä rivissä laseja ja alahyllyllä ovat kätevästi snapsilasit ja keittokirjat. Lasit ovat muutenkin mun mielestä niin kauniita, että miksi niitä turhaan piilottelemaan kaappiin, jos ne kerta voivat olla kätevästi esilläkin. Ja saatiin muutenkin tuo koko tila hyötykäyttöön ja päästiin eroon turhasta vitriinistä. Tuohon viinilasitelineeseen asennettiin vielä pari kuituvaloa tunnelmaa luomaan. Tykkään siitä ihan törkeästi! :) 

Tulipas siitä kohtuu pitkä sepustus, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)