maanantai 4. tammikuuta 2010

Kuvioita seinällä.

Kuten jo aiemmin lupailinkin, niin kuvasin nyt teidänkin nähtäväksi maalaamani sablonikuviot. Halusin pikkuhuoneen seinällemme siis jotakin kuvioita, koska taulut pienentäisivät sitä mielestäni liikaa ja taas toisaalta siellä jo oleva majakkataulu on minulle niin rakas, että haluan sen olevan ainokainen. Vaikeinta koko projektissa oli varmasti kuvion valinta. Ensin minun piti käyttää jotakin Tikkurilan sablonikokoelman valmista kuviota, mutta loppujen lopuksi niistä mikään ei miellyttänyt minua tarpeeksi. Niinpä aloin käyttämään googlea ja googlettamaan erilaisia kuvioita. Nopean etsinnän jälkeen löysinkin mm. Eiffel-torni kuvion ja Liljankukan. Olisin kovin halunnut seinälle Eiffeleitä, mutta homma tyssäsi siihen, että tornia olisi ollut vaikea leikata paperista. Myöskään vapaalla kädellä piirtäminen seinään ei ollut kovin hyvä idea. Sitä siis kokeiltiin! Niinpä päädyin Liljankukka-kuvioon, joka on mielestäni kauniin yksinkertainen eikä tietääkseni oikein symboloi mitään (ainakaan hirveästi). Ehkä kuvio ei ole mitä yhteensopivin majakkataululle, mutta muuten se sopii mielestäni hyvin huoneeseen. Maalasin kolme kuviota siis Tikkurilan peittävällä Taika helmiäislasyyrilla ja värinä oli hopea. Sen voin ainakin sanoa, että maalia ei kulunut paljon, sillä jo yksi kerros peitti tarpeeksi. Maali on myös käsittääkseni helpointa sutia hieman karkealle tai muuten käsitellylle pinnalle. Luulen, että sileälle ja kiiltävälle seinälle se onnistuisi, mutta vaatisi vain enemmän hermoja. Näitä asioita voi helposti tarkistaa rautakaupasta. Ja maalissa on myös väreissä valinnanvaraa, hopea ei siis ole ainoa vaihtoehto. 


Mallina käytetty kuvio...


Kävin ennen urakan aloittamista kaupassa kurkkimassa niitä valmiita sabloneita ja huomasin, että ne oli tehty kalvolle. Eipä mulla siinä(kään) vaiheessa vielä yhtään raksuttanut, vaan järkevänä (not!) tyttönä tulostin kuvion tavalliselle kopiopaperille, leikkasin kuvion ja lätkäisin sen seinään. Joo-o. Kerran kun oli siitä vetänyt telalla yli, niin jo paperi oli entinen. Tästä jo hieman viisastuneena tulostin seuraavan kuvion kartongille, joka kestikin maalia jo hieman paremmin, mutta silti suosittelen erittäin lämpimästi tekemään kuviot sille kalvolle. Sai ne tuolla paperilla/kartongillakin tehtyä ja vältyttiin kriiseiltä, mutta haastavaa se oli. Tietysti jos olisi käyttänyt telan sijaan pensseliä, olisi asia ehkä ollut toisin.

Suosittelen sablonimaalausta kaikille, jotka tykkäävät kokeilla jotakin uutta tai haluavat pikkurahalla jotain persoonallista kotiinsa. Ja se hyvä puoli noissa kuvioissa vielä on, että aina voi vetää maalia päälle, jos alkaa kyllästyttää.

P.S. Alla vielä päivän toinen postaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)