keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Työtuoleja.

Olen tullut nyt vähän siihen päätökseen, että vanha työtuolini on alkanut tulla työuransa loppuun. Onhan se palvellut minua ainakin jo yläasteelta lähtien ja rehellisesti sanottuna en halua edes tietää kuinka monta tuntia olen sillä viettänyt. Joka tapauksessa monta. Ja yksi painava syy tähän päätökseen on se, että tuoli ei tue mun selkää mitenkään, eikä se ole yhtään hyvä juttu. Vähän väliä saa hieroa selkää ja olla vaihtamassa asentoa. Ja vihaan tämän vanhuksen narinaa. Katselinkin netistä muutaman huonekaluliikkeen työtuolitarjontaa ja voi kuinka hienoja tapauksia sieltä löytyikään. Hinnat vaan ovat aika pilvissä. Muttamutta, mä tulen istumaan työhuoneessani ainakin kolme vuotta hyvin tiiviisti, joten ehkä tämä olisi ihan hyvä sijoituskohde.


Uudessa tuolissa pitäisi olla ehdottomasti vähintään miljoona erilaista säätönappulaa, niin että korkeutta ja muuta voisi säädellä helposti tarpeen tullen. Siinä tulisi olla myös mielellään käsinojat ja ehdottomasti mahdollisimman korkea selkänoja. Ja sen tulisi olla myös ehdottomasti musta tai muuten väriltään tumma, sillä myönnettäköön, että pidän lähes aina jalkoja tuolilla ja sukat voisivat olla joskus puhtaampia. Tykkään muutenkin hirmuisesti tenttiin lukiessa käpertyä tuoliin, joka on onneksi mahdollista suhteellisen pienen kokoni takia.

Ylemmän kuvan suosikkini on tavallaan vasemmanpuoleisin tuoli, mutta jotenkin siinäkin mättää joku. En vain tiedä oikein, että mikä. Ehkä se on tuo "nahkaisuus", olisiko tuoli sitten ihoa vasten kylmä ja kova, mene ja tiedä. Näistä tuoleista ottaisinkin siis keskimmäisen, jos saisin valita. 
Näistä tuoleista ottaisin ehdottomasti joko Askon tai Sotkan version. Luulenpa, että tuo Sotkan tuoli on näistä kaikista vaihtoehdoista vahvin ja sitä lähtisin varmaan ensimmäisenä koeistumaan. Siinä näyttää olevan ainakin hieman säätövaraa, se on tumma, käsinojallinen ja ennen kaikkea mukavannäköinen. Voipi kuitenkin olla, että täytyy odotella syntymäpäiviin asti. 


Kuvat: Sotka, Asko ja Ikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! :)